Telefon
WhatsApp
Bakan Bayraktar, Gabar’da, üretimde rekor kıracağız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Ramazan Bayramı dolayısıyla Erzincan’a ziyaret gerçekleştirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Ramazan Bayramının birinci gününde Erzincan’da düzenlenen toplu bayramlaşma programına katıldı. Erzincan Belediyesinde düzenlenen bayramlaşma programına katılan Bakan Bayraktar, burada yaptığı açıklamada, “Türkiye'nin petrolde ve doğal gazda dışa bağımlılığını bitirmek için Karadeniz'de denizin ortasında, Sakarya gaz sahasında, Türkiye bugün kendi doğal gazını üreten bir ülke oldu. Bir dönem adı terörle anılan evet burada Türk Silahlı Kuvvetlerimizin mensupları var. Adı terörle anılan, girilemez denilen Gabar'da çok şükür bugün artık orası petrolle anılıyor. Artık orası çok daha güvenli ve biz oradan Türkiye'nin en kaliteli petrolünü üretiyoruz. İnşallah yarın üretimde bir rekor kıracağız. Bunu da inşallah orada bütün milletimizle paylaşmış oluruz” dedi.  

Bakan Bayraktar; “Sizlerle birlikte olmaktan duyduğum memnuniyeti belirterek hepinizin Ramazan Bayramını tebrik ediyorum. 13 Şubat 2024 günü İliç ilçemizde bir maden kazası yaşadık. Ogün bugündür Erzincan’dayım. İliç’deyim. Bir çok kez Erzincan’a geldik. İliç’e gittik. İliç’de madenci kardeşlerimizi bulmak üzere devlet olarak ilk günden beri bütün imkanlarımızı seferber ettik. Orada ki aileler ile bir arada olduk. İnşallah bundan sonrada olmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile artık Erzincan bizim için müstesna yeri olan bir şehrimiz.

Dolayısıyla dedik ki Erzincan bayramın ilk günü, bayramlaşma için gelmemiz gereken yerlerden bir tanesi. Sabah Hatay'daydım. Oradan buraya geldim. Oradaki depremzede kardeşlerimizi de onlarla bayramlaştık. Şimdi de burada sizlerle değerli belediye başkanımızın ev sahipliğinde bu bayram merasiminde bir aradayız. İnşallah buradan biraz sonra sizlerden müsaade isteyeceğiz. Ve İliç’e hareket edeceğiz. Orada kardeşlerimizle bayramlaşacağız. Aynı zamanda çalışmaları yerinde takip edeceğiz. Ve ondan sonra da inşallah yarın Şırnak'a geçmeyi hedefliyoruz. Orada da Gabar'da biliyorsunuz Türkiye'nin en kaliteli petrolünü en yüksek miktardaki petrolünü üretiyoruz. Dolayısıyla hem orada yapılan çalışmaları yerinde inceleyeceğiz hem de yine orada bayramın ikinci günü kıymetli vatandaşlarımızla bayramlaşacağız.

Değerli kardeşlerim, biraz önce ifade ettim. 13 Şubat'ta maalesef acı bir kaza haberiyle uyandık. Erzincan'a geldik. Biraz önce söylediğim gibi çok büyük gayret var. Devlet bütün imkanlarıyla ilk dakikadan itibaren olay yerindeydi. Başta valimiz, ilgili bütün arkadaşlarımız, vekillerimiz oradalardı. Bizler de hemen olayın arkasından olay yerine intikal ettik. Yurt dışından. Sayın Cumhurbaşkanımız bize bu konuyu çok yakinen takip etmemizi talimatlandırdı. Ailelerle birebir ilgilenmemizi, özellikle talimatlandırdı. Ve biz adeta orada onlarla büyük bir aile olduk. Şimdi buradan oraya gideceğiz. Onlarla hasbihal edeceğiz, bayramlaşacağız. Erzincan bizim için çok önemli bir şehir. Enerjide, madende çok kıymetli kaynakları olan bir şehir. Dolayısıyla inşallah önümüzdeki dönemde buraya daha çok istihdam getirecek. Buraya daha çok iş imkanı getirecek çalışmaları da benim bakanlığım adına yapacağımızı buradan sizlere ifade etmek istiyorum. 31 Mart seçimleri geride kaldı. Belediye başkanımız bir kez daha sizlerin teveccühüyle, sizlerin oylarıyla bir dönem daha belediye başkanlığı yetkisini aldı sizlerden. Biz daha önce de kendisiyle görüşüyorduk. inşallah yeni dönemde onun projelerine biz de destek olacağız. Bu destekle beraber de o da Erzincan'a, can Erzincan'ı daha güzel daha iyi bir şehir haline getirmek için gece gündüz gayret edecek. Bize söylediği budur. Biz de ona destek olmaya devam edeceğiz. Ve hep birlikte, el birliğiyle daha güzel, daha yaşanabilir, daha müreffeh bir Erzincan inşallah bir araya getireceğiz. Bayramlar müstesna günler. Bizlerin bir olduğunu, beraber olduğunu, kardeş olduğunu bizlere günler. Dolayısıyla bu müstesna günde sizlerle olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. İnşallah ülkemiz memleketimiz önümüzdeki süreçte çok daha güzel, çok daha güçlü bir ülke olacak. Bizler Türkiye'nin enerjide bağımsızlığını sağlam için gece gündüz çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. Buradan yarın Şınak’a gideceğimi ifade ettim. Türkiye'nin petrolde ve doğal gazda dışa bağımlılığını bitirmek için Karadeniz'de denizin ortasında, Sakarya gaz sahasında, Türkiye bugün kendi doğal gazını üreten bir ülke oldu. Bir dönem adı terörle anılan evet burada Türk Silahlı Kuvvetlerimizin mensupları var. Adı terörle anılan, girilemez denilen Gabar'da çok şükür bugün artık orası petrolle anılıyor. Artık orası çok daha güvenli ve biz oradan Türkiye'nin en kaliteli petrolünü üretiyoruz. İnşallah yarın üretimde bir rekor kıracağız. Bunu da inşallah orada bütün milletimizle paylaşmış oluruz. Dolayısıyla Türkiye her alan yeniliklerle yoluna kararlılıkla devam ediyor. Değerli kardeşlerim ben bu duygu ve düşüncelerle hepinizin bir kez daha Ramazan bayramını tebrik ediyorum” dedi.

Bakan Bayraktar, bayramlaşma programının ardından 13 Şubat günü yaşanan maden kazasında alan incelemesi yapmak ve toprak kayması sonucu toprak altında kalan işçilerin aileleri ile bir araya gelmek için İliç ilçesine geçti.

Düzenlenen bayramlaşma programına Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, 3. Ordu Komutanı Korgeneral Vali Tarakçı, AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Belediye Başkanı Bekir Aksun, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu, il protokolü, askeri ve sivil erkan ile vatandaşlar katıldı. 

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!