15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Unutmadık Unutturmayacağız
15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Unutmadık Unutturmayacağız
Akyazı_x000D_
İlk ve Ortaokulu tarafından 15 Temmuz gecesi yaşananlarla ilgili “Unutmayacağız_x000D_
Unutturmayacağız” sloganı ile öğrencileri bilgilendirmek ve bilinçlendirmek_x000D_
için 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Anma Programı düzenledi.
Düzenlenen_x000D_ programa İl Millî Eğitim Müdürü_x000D_ Aziz Gün, okul idaresi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
_x000D_ _x000D_Akyazı İlk ve_x000D_ Ortaokulu tarafından 15 Temmuz gecesi yaşananlarla ilgili “Unutmayacağız_x000D_ Unutturmayacağız” sloganı ile öğrencileri bilgilendirmek ve bilinçlendirmek_x000D_ için 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Anma Programı düzenledi. Düzenlenen_x000D_ program ile bugünün küçüğü yarının büyüğü olacak öğrencilerimize söz konusu_x000D_ VATAN olduğunda her şeyin teferruat olacağı anlatıldı.
_x000D_ _x000D_Saygı duruşunda_x000D_ bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından programın açılış_x000D_ konuşmasını yapan Akyazı İlk ve Ortaokulu Müdürü Kazım Erol; “15 Temmuz 2016_x000D_ tarihinde Türkiye cumhuriyeti devletine ve Türk Milletinin Milli iradesine_x000D_ karşı bir darbe girişimi düzenlendi. Bu hain darbe girişimi Türkiye_x000D_ Cumhuriyetinin geleceğini dış güçlerin eline teslim etmeyi Türkiye_x000D_ Cumhuriyetini batılı sömürgeci devletlerin işgaline zemin hazırlayacak bir kaos_x000D_ ortamına sürüklemeyi amaçlamıştır. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı makamı,_x000D_ meclisini, istihbarat teşkilatını, emniyet ve silahlı kuvvetlerini, başbakanlık_x000D_ makamını teslim almayı amaçlayan ve bunun için devlet kurumlarını bombalamaktan_x000D_ çekinmeyen bir teşebbüstü. Bu hain darbe teşebbüsü sadece devlete değil bizim_x000D_ irademize de yapılmıştır. Bu darbe girişimi bizim hak ve özgürlüklerimizi ve_x000D_ bizi biz yapan değerlerimizden almayı amaçlamıştır. Bayrağımıza, ezanımıza,_x000D_ devlet kurumlarımıza, devlet büyüklerimize, hak ve özgürlüklerimize kast edilen_x000D_ bu alçak girişim milletimizin kahramanca savunması ile püskürtülmüş_x000D_ milletimizin hem devletini hem de demokrasiyi korumayı bir görev bildiği canı_x000D_ pahasına darbecilerin karşısında durduğu bir gerçek olmuştur” dedi.
_x000D_ _x000D_Daha sonra bir_x000D_ konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün; “Bu yıl 2016-2017 eğitim öğretim_x000D_ yılına farklı başladık. Çünkü bizler 2015-2016 eğitim öğretim yılının son_x000D_ karnesini sizlere dağıttığımız zaman size şunu söylemiştik. ‘Bu karne sadece_x000D_ sizin değil hepimizin karnesi’ demiştik. Planları, çalışmaları, gelecekle_x000D_ ilgili hedeflerinizi buna göre yapın ve eksikliklerinizi de görerek o_x000D_ hedeflerinize ulaşmak için adımlarınızı atın demiştik. Ama ülkemizin üzerinde_x000D_ hain emeli olanlar, düşmanca davrananlar dışarıdaki işbirlikçilerle hareket_x000D_ edenlerin ayrı bir planı varmış. Ama gerçekten çoğu zaman bu gençlik nereye_x000D_ gidiyor. Veliler bizlere gençliğin nere gittiği konusunda sorular soruyorlardı._x000D_ Bizlerde öğretmen arkadaşlarımızın elinde hamur gibi yoğurdukları gençlerimizin_x000D_ aslında doğru bir istikamette olduğunu biliyorduk ama zaman zaman bizi üzen_x000D_ davranış ve tavırlar bizim de aklımızda bazen soru işaretleri oluyordu. 15 Temmuz günü çekilen fotoğraflardan da_x000D_ gördüğümüz gibi bu gençlik bu devletin, bu milletin geleceği için, bekası için_x000D_ farklı planlar içerisinde olanlara hiçbir zaman prim vermedi ve bundan sonrada_x000D_ prim vermeyecek. Her ne zaman her ne şartta kim olursa olsun bu devlete_x000D_ kastedenlerin karşısında yeni Çanakkaleleri, yeni destanları yazacak 14 yaşında_x000D_ şehitler var. Bacağının biri kopmuş geçmiş olsun diyenlere diğerini niye_x000D_ vermedim, ben niçin şehit olmadım diyenler var. Bizler Erzincan İl Milli Eğitim_x000D_ Müdürlüğü olarak 15 Temmuz öncesini ve sonrasını en iyi şekilde anlatacağız._x000D_ Öğretmenlere izlere daha çok görev düşüyor. 40 dakika 45 dakika ders yetmez_x000D_ 7/24 çalışacağız. Hainler ne kadar çalışmışsa biz daha çok çalışacağız” dedi.
_x000D_ _x000D_Yapılan_x000D_
konuşmaların ardından Akyazı İlk ve Ortaokulu tarafından 15 Temmuz gecesi_x000D_
yaşananlarla ilgili “Unutmayacağız Unutturmayacağız” sloganı ile öğrencileri_x000D_
bilgilendirmek ve bilinçlendirmek için 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Anma_x000D_
Programına geçildi. Programda öğrencilere 15 Temmuz gecesi ve sonrasında_x000D_
yaşananların yer aldığı biz video sunumu yapıldı. Programın sonunda öğrencilere_x000D_
Anadolu Ajansı tarafından hazırlanan 15 Temmuz kitapçığı dağıtıldı.
Kitaptan alan öğrenciler kitabı çok sevdiklerini belirterek,_x000D_ bu kitaptan çok ders çıkardık. Herkese dağıtılmasını istiyoruz. Bu kitap çok_x000D_ güzel olmuş. Bir daha darbe olmasını istemiyorum. Artık anladılar vatanın_x000D_ gücünü bir daha yapamazlar.
_x000D_ _x000D_
Benzer Haberler
Erzincan İl Özel İdaresi mülkiyeti kendisine ait dükkan ve ofisleri satışa çıkardı
Erzincan’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 107’nci yılı
Başkan Aksun’dan, 13 Şubat Mesajı
Özmen’den, 13 Şubat Mesajı
AK PARTİ ERZİNCAN İL BAŞKANI ALPAY KABADAYI’DAN 13 ŞUBAT KUTLAMASI
MİLLETVEKİLİ SÜLEYMAN KARAMAN'DAN İLİÇ ALTIN MADENİ KAZASININ 1. YIL DÖNÜMÜNDE ANMA MESAJI!
Siyasi Parti İl Başkanlarından Ortak Açıklama
İki Proje İmzalandı Hayata Geçiyor