15 Temmuz Şehidinin Adı Erzincan’da Parka Verildi
15 Temmuz Şehidinin Adı Erzincan’da Parka Verildi
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün 15_x000D_
Temmuz darbe girişimi sırasında, Acıbadem'deki Türk Telekom binası_x000D_
işgal edilmeye çalışılırken çıkan olaylarda, şehit olan Acıbadem Mahallesi_x000D_
Muhtarı Mete Sertbaş’ın ismi Erzincan Kazım Karabekir Mahallesinde yapılan_x000D_
parka verildi.
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ)_x000D_ 15 Temmuz darbe girişiminde Acıbadem'deki Türk Telekom binası_x000D_ işgal edilmeye çalışılırken çıkan olaylarda, Acıbadem Mahallesi Muhtarı Mete Sertbaş dahil 6 kişi şehit olmuştu. Şehit olan_x000D_ Acı Badem Muhtarı Mete Sertbaş’ın ismi Erzincan’da yapılan parkta yaşatılacak.
_x000D_ _x000D_Şehit Muhtar Mete Sertbaş’ın isminin verildiği_x000D_ parkın açılışı düzenlenen tören ile açıldı. Düzenlenen törene Erzincan Valisi_x000D_ ali Arslantaş, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, 3. Ordu Garnizon komutanı ve_x000D_ Kurmay Başkanı Tümg. Mehmet Özoğlu, Başbakanlık Baş Danışmanı Ömer Sertbaş,_x000D_ Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, Şehit Muhtar_x000D_ Mete Sertbaş’ın annesi Sevim Sertbaş, eşi Rahşan Sertbaş, kamu kurum ve_x000D_ kuruluşlarının temsilcileri ile davetliler katıldı.
_x000D_ _x000D_Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının_x000D_ okunması ile başlayan program Erzincan İl Müftüsü Yavuz Karabayır tarafından_x000D_ okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Program da Şehit Muhtar Mete_x000D_ Sertbaş’ın annesi göz yaşlarına hakim olamadı. Açılışı yapılan parkta bulunan_x000D_ ve üzerinde oğlunun ismi yazılı olan kaideyi öptü.
_x000D_ _x000D_Düzenlenen programda konuşan Şehit Muhtar Mete_x000D_ Sertbaş’ın Eşi Rahşan Sertbaş: “Değerli eşim hainleri yani Fetullahçı terör_x000D_ örgütünün darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz’da Acı Badem’de ki Türk Telekom_x000D_ binasına gitmişti. Bina işgaline karşı çıkmak için orada bulunan eşimde dahil_x000D_ olmak üzere 6 kişi bu gözü dönmüş katiller tarafından şehit edildi. Eşim o gece_x000D_ orada olmak zorundaydı. Çünkü şehitleri kanı ile sulanan bu vatanı hainlere_x000D_ bırakmak olmazdı. Değerli eşim o gece evden ayrılırken ölürsem şehit kalırsam_x000D_ gazi olurum diyerek abdestini alıp sokağa çıktı. Çünkü Türkiye’miz için bu_x000D_ ikinci Kurtuluş Savaşıydı. Vatanını seven herkes gereğini yapmalıydı. Ve de_x000D_ şükürler olsun ki gereğini milletçe yaptık. 15 Temmuz gecesi bütün dünyaya bir olduğumuzda_x000D_ neler yapabileceğimizi göstermiş olduk. Darbeci hainler yani milli iradeyi hiçe_x000D_ sayanlar aslında bir tek şeyi hesaba katmadılar. ‘Egemenlik Kayıtsız, Şartsız_x000D_ Milletindir’. Bundan sonrada bir olalım, diri olalım, beraberliğimizi_x000D_ bozmayalım. Bayrağımızı indirtmeyelim, ezanları asla dindirtmeyelim. Eşimle_x000D_ yaşarken de gurur duyuyordum, şehit olduktan sonrada gurur duydum. Sonsuza_x000D_ kadar da gurur duymaya devam edeceğim. Bu cennet vatanımıza, bu aziz ve yüce_x000D_ milletimize bir daha Allah böyle bir acı yaşatmasın. Vatanı uğruna canlarını_x000D_ veren şehitlerimize Allah’tan rahmet, kahraman gazilerimize de acil şifalar_x000D_ diliyorum” dedi.
_x000D_ _x000D_Daha sonra konuşan Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu_x000D_ Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz: “15 Temmuz gecesi yaşadığımız o hain teşebbüsde_x000D_ şehit olan muhtarımıza, diğer bir muhtarımız olan Ahi köyü muhtarımıza da buradan Allah’tan rahmet diliyorum. Onun_x000D_ anısını burada yaşatan değerli Erzincanlılara sevgilerimi sunuyorum. Çünkü o_x000D_ vatan uğrunda, hain saldırıda, şehit olan arkadaşımız ömür boyu bu parkın adı_x000D_ ile anılacak” dedi.
_x000D_ _x000D_Programda konuşan Şehit Muhtar Mete Sertbaş’ın amcaoğlu_x000D_ Başbakanlık Baş Danışmanı Ömer Sertbaş: “Bugün 15 Temmuz şehidimiz benim de_x000D_ amcaoğlum olan rahmetli Mete’nin hatırasına yapılan bu güzel eserin açılışında_x000D_ sizlerle bulunmaktan çok büyük onur ve sevinç duyuyorum. Hep söylüyoruz_x000D_ Erzincan tarihe kahramanlıklarıyla ismini yazdıran mübarek bir şehirdir._x000D_ Cumhuriyetimizin istiklali ve istikbali aydınlattığı o çetin günlerde Erzincan_x000D_ ve Erzincanlılar tarihe geçen bir dik duruş ve kahramanlık sergilemişlerdir._x000D_ Üzerinden on yıllar geçtikten sonra yine bir karanlık gecede 15 Temmuz’da da o_x000D_ kahramanlıklarını bir kere daha göstermişler ve Mete Sertbaş’ın şahsında böyle_x000D_ güzel bir kahramanlığa bir kere daha hepimizi şahit etmişlerdir. Mete’nin o gün_x000D_ hiç bir şey düşünmeden sokağa çıkışı bizi gururlandırdığı kadar biraz da_x000D_ düşünmeye sevk ediyor. Evet biz 15 Temmuz’larda canını vermekten çekinmeyen bir_x000D_ ecdadın evladı olmakla beraber bir daha 15 Temmuzlar yaşamamak için daha güçlü_x000D_ Türkiye, daha büyük daha müreffeh bir Türkiye yaratmak zorundayız. Solumda_x000D_ oturan gençlere bir şey söylemek istiyorum. Gençler bir daha 15 Temmuzlar_x000D_ yaşamamak için, Kurtuluş Savaşları yaşamamak için çok güçlü olmak ve çalışmak_x000D_ zorunda olduğunuzu biliyorsunuz? Değil mi? Bunu öğretmenlerini size öğretiyor._x000D_ Ben sizlerde daha güzel bir geleceğe hazır olmak için daha çok çalışacağınıza_x000D_ dair söz almak istiyorum. Söz veriyorsunuz değil mi? Hepinize başarılar_x000D_ diliyorum”
_x000D_ _x000D_Programda konuşan Erzincan Belediye Başkanı Cemallettin_x000D_ Başsoy: “15 Temmuz 2016’tı acı bir tarih olarak tarihin sayfalarına işlendi._x000D_ Burada bir hainlik bir de kahramanlık var. Hainliği yapanlar hainlikleri ile_x000D_ anılacak. Yıllarca asırlarca. Ama kahramanlık gösteren şehit olan şehitlerimiz_x000D_ makamların en büyüğü olan şehitlik makamında rahat uyuyacaklar. Fakat bu millet_x000D_ 15 Temmuz’da öyle bir destan yazdı ki şehitlerin dışında kalan 80 milyon_x000D_ insanımızın tamamı da gazi olmuştur. Sağcı solcu demeden parti gözetmeden bu_x000D_ milletin bu devletin bu sınırlarımızı savunmak için 15 Temmuz hain darbe_x000D_ girişimine karşı tek vücut olduk. Bir olduk, beraber olduk, dünyaya haykırdık. Burada bu milletin tamamını yok etmeden geçmeniz_x000D_ mümkün değildir dedik. Dik durduk eğilmedik”
_x000D_ _x000D_Programda son olarak konuşan Erzincan Valisi Ali_x000D_ Arslantaş: “15 Temmuz hain darbe girişimi esnasında Acıbadem Türk Telekom_x000D_ binasını korurken şehit edilen hemşehrimiz, canımız merhum Mete Sertbaş’ın_x000D_ adını yaşatmak için, gelecek nesillere örnek olacak duruşuyla, hamiyetli, vakur_x000D_ kahraman hemşehrimizi her daim gönüllerimizde minnetle yad etmek için adını_x000D_ verdiğimiz parkın açılışını yapacağız. Bu vesileyle vatanımız için canını feda_x000D_ eden tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle yad ediyorum. Mete Sertbaş_x000D_ şehidimizin eşinin ve çocuklarının acılarını en kalbi duygularımla_x000D_ paylaşıyorum. Acıbadem Muhtarı olan Sertbaş, 15 Temmuz gecesi İstanbul_x000D_ Acıbadem’de bulunan Türk Telekom binasına gitti. Burada darbeci askerleri darbe_x000D_ girişiminden vazgeçirmeye çalışan kahraman hemşehrimiz, açılan ateş sonucu_x000D_ şehit oldu. Rabbim kendisinden ve bu vatan için gözünü kırpmadan şehit düşen_x000D_ kahramanlarımızdan razı olsun. 15 Temmuz 2016’da FETÖ tarafından_x000D_ gerçekleştirilen alçak darbe girişimini milletimizin evlatları meydanlarda,_x000D_ sokaklarda canları pahasına eşsiz bir destan yazarak durdurmuş ve istikbalimize_x000D_ sahip çıkmıştır. Onlar bu vatan uğruna şehit oldular. Şehitlerimiz milli_x000D_ iradeyi, demokrasiyi, hukuk devletini ve halkımızın sarsılmaz birliğini savunan_x000D_ çelikten bir kale oldular. Şehadetlerine bizler şahitlik etmekle kalmayıp onların_x000D_ aziz hatıralarını yaşatacağız” dedi.
_x000D_ _x000D_Yapılan konuşmaların ardından Şehit Muhtar Mete_x000D_ Sertbaş’ın isminin verildiği parkın açılış kurdelası kesildi.
_x000D_ _x000D_
Benzer Haberler
Erzincan İl Özel İdaresi mülkiyeti kendisine ait dükkan ve ofisleri satışa çıkardı
Erzincan’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 107’nci yılı
Başkan Aksun’dan, 13 Şubat Mesajı
Özmen’den, 13 Şubat Mesajı
AK PARTİ ERZİNCAN İL BAŞKANI ALPAY KABADAYI’DAN 13 ŞUBAT KUTLAMASI
MİLLETVEKİLİ SÜLEYMAN KARAMAN'DAN İLİÇ ALTIN MADENİ KAZASININ 1. YIL DÖNÜMÜNDE ANMA MESAJI!
Siyasi Parti İl Başkanlarından Ortak Açıklama
İki Proje İmzalandı Hayata Geçiyor