17 Yıldır Memleketimizin Her Köşesine Hizmet Etmeye Devam Ediyoruz
17 Yıldır Memleketimizin Her Köşesine Hizmet Etmeye Devam Ediyoruz
Erzincan’da_x000D_ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bünyesinde merkez Uluköy köyünde yapımı devam_x000D_ ‘Köysel Dönüşüm’ kapsamında örnek köy evleri hak sahiplerine teslim edildi.
_x000D_ _x000D_Uluköy_x000D_
köyünde toplam 130 adet konutun yapı tamamlandı. Yapımı tamamlanan konutlar hak_x000D_
sahiplerine düzenlenen tören ile teslim edildi.
Düzenlenen törene TBMM eski Başkanı ve AK_x000D_ Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, Erzincan Belediye_x000D_ Başkanı Bekir Aksun, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile ev almaya_x000D_ hak kazanan vatandaşlar katıldı.
Saygı_x000D_ duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Uluköy Muhtarı_x000D_ Yavuz Bebek, bir teşekkür konuşması yaptı.
_x000D_ _x000D_Daha_x000D_
sonra konuşan Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan’da yapılan_x000D_
yatırımlardan dolayı TBMM eski Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’a_x000D_
teşekkür ederek, Erzincan Belediyesi çalışmaları hakkında kısa bir bilgi verdi._x000D_
Törende konuşan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş; “Uluköy’de 52 Milyon_x000D_ yatırım bedelli toplam 130 konutumuzun, yine Tercan Kalecik’te 82 bin_x000D_ metrekarelik alanda ürettiğimiz 33 konut ve 33 işletmenin anahtarlarını teslim_x000D_ ediyoruz. Hak sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum. Yeni yuvalarında mutlu ve_x000D_ huzurlu bir şekilde oturmalarını temenni ediyorum” dedi.
Düzenlenen törende konuşan Erzincan_x000D_ Valisi Ali Arslantaş; “Merkez Uluköy Köyü İskân Konutları ve Tercan ilçesi_x000D_ Kalecik Köyü Konutlarının anahtar tesliminin, doğal gazla buluşan İliç_x000D_ ilçemizdeki açılış törenin ve Demirkent Sporcu Fabrikasının şehrimiz için_x000D_ hemşehrilerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.
Sosyal devlet olmak, tüm bireylerin_x000D_ sağlıklı ve huzurlu bir şekilde yaşaması için uygun ortamı tesis etmekle_x000D_ mümkündür. Gözünü budaktan sözünü dudaktan esirgemeyen Meclis Eski Başkanımız_x000D_ Sayın Binali Yıldırım bir konuşmasında, “ Ülkemiz, insanı yaşat ki devlet_x000D_ yaşasın anlayışıyla bir mücadele ortaya koyuyor.“ demişti.
Devletimiz, tüm vatandaşlarımızın_x000D_ konforlu bir yaşam sürmesi için politikalar üretiyor, tüm bireylerin eğitim ve_x000D_ sağlık başta olmak üzere pek çok alanda hayatını zenginleştirecek, daha_x000D_ nitelikli bir yaşam sürmelerini sağlayacak projeleri hayata geçiriyor. Bu kapsamda da ilimizde; Mengücek Gazi Eğitim_x000D_ ve Araştırma Hastanesi 250 Yataklı Ek Bina İnşaatı tamamlanmış olup, çok yakın_x000D_ bir zamanda vatandaşlarımızın hizmetine girecektir.
Merkez_x000D_ Dörtyol 500 Yataklı Devlet Hastanesi inşaatına başlanmış, Karaağaç 7 Hekimlik_x000D_ Aile Sağlık Merkezi ve 112 İstasyonu inşaatı devam etmektedir.
Sivas- Erzincan arası Yüksek_x000D_ Standartlı Hızlı Tren Projesinin Sivas- Zara arası 74,5 km’lik etabın yapımı devam_x000D_ etmektedir. Sünebeli’nden Malatya’ya kadar dağlar delinmekte, tünel ve_x000D_ teknolojik köprülerle Erzincan coğrafyası gelin gibi süslenmektedir.
Geçen Çarşamba günü ülkemizin_x000D_ güzide takımlarından biri olan Beşiktaş karşısında oynadığı güzel futboluyla_x000D_ tüm hemşehrilerimizi gururlandıran ve taraflı tarafsız tüm sporseverlerin_x000D_ beğenisini kazanan Anagold 24 Erzincan Sporun inşallah daha üst liglerde_x000D_ maçlarını oynayacağı 12.500 kişilik Şehir Stadyumu inşaatı devam etmektedir.
Her_x000D_ biri 200 er öğrenci kapasiteli Üzümlü, Refahiye Çayırlı ve Kemaliye öğrenci_x000D_ yurtlarının yapımı devam etmektedir.
İlimiz Merkez, Refahiye, Üzümlü,_x000D_ Tercan ve Çayırlı ilçelerimizdeki 126 köyümüzde toplam 157 bin hektar alanı_x000D_ kapsayan Arazi Toplulaştırmaprojesi devam etmektedir.
Tarıma Dayalı Besi İhtisas Organize_x000D_ Sanayi projesinde de hazırlanan modül projeler onay için Bakanlığa_x000D_ gönderilmiştir.
Çiftçilerimiz için çok büyük bir_x000D_ problem olan pompaj sulamalarının önemli bir kısmını cazibe sulamasına_x000D_ dönüştürecek olan Ballıköy Barajının projesi ve yapım ihalesi tamamlanmış, 2020_x000D_ yılında yapımına başlanacaktır.
Çayırlı ilçe merkezi ile 35 köyü ve_x000D_ Tercan İlçesine ait 5 köyün toplam 150 bin dönüm arazinin sulanmasını_x000D_ sağlayacak olan Turnaçayırı Barajı % 99 seviyesinde devam etmektedir.
İlimiz genelinde toplam 250 bin_x000D_ dönüm alanın sulanmasını sağlayacak olan 8 göletten Çatakdere göleti_x000D_ tamamlanmış, 7 adet göletin yapımı devam etmektedir.
Bazılarını saydığım yatırımlar da_x000D_ dahil ilimizde genel bütçe yatırım programında bulunan 202 projenin yapımı devam_x000D_ etmekte olup, bu projelerin bedelleri toplamı 6,5 milyar TL’dir.
Dokusu, kimliği, derin tarihî_x000D_ bakiyesi ve engin medeniyet birikimi, sağlam kodları, sakinliği, huzuru, edası_x000D_ ve insanı büyüleyen muhteşem doğasıyla Erzincan’ın her yönüyle gelişimini sürdürmesi_x000D_ için katkıda bulunan başta son başbakanımız Sayın Binali Yıldırım olmak üzere_x000D_ tüm büyüklerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Düzenlenen anahtar teslim töreninde_x000D_ konuşan TBMM eski Başkanı_x000D_ ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım; “Bu evler Uluköy’e çok_x000D_ yakışmış. Hak sahiplerinin huzurlu ve mutlu bir şekilde hayatlarını_x000D_ sürdürmelerini temenni ediyorum. İlimizde bir dizi açılış gerçekleştireceğiz._x000D_ Bütün bu hizmetler Erzincan’ın güzel insanlarına hayırlı uğurlu olsun. Erzincan_x000D_ insanı çile insanıdır. Depremlerden afetlerden hep çekmiştir. Ancak hiçbir_x000D_ zaman isyan etmemiştir. Her zaman sabırla metanetle memleketine devletine_x000D_ güvenmiş ve sonunda da mutlu sona ermiştir. Bu topraklarda doğmuş büyümüş_x000D_ içinizden biri olarak bu topraklarda hayatı kolaylaştırmak, insanlarımızın_x000D_ yüzünü güldürmek için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Bu projelerin_x000D_ gerçekleşmesinin arkasında aziz milletimiz var. Sizden aldığımız güç ile 17_x000D_ yıldır memleketimizin her köşesine hizmet etmeye devam ediyoruz.
_x000D_ _x000D_Yolları böldük, hayatları_x000D_
birleştirdik. Yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Yolları böldük,_x000D_
Türkiye'yi kuzeyden güneye, doğudan batıya yakınlaştırdık. Yolları böleriz ama_x000D_
Türkiye'yi böldürtmeyiz. Bunu herkes böyle bilsin. Güvenlik güçlerimiz yurdun_x000D_
her köşesinde, terör milletimize zarar vermesin diye gece gündüz her türlü zor_x000D_
şartlara rağmen mücadeleyi sürdürüyor. Bugüne kadar yapılanların tamamı_x000D_
memleket, vatan ve bayrak sevdası ile yapıldı, İstiklal aşkıyla başardık. Bugün_x000D_
memleketimiz ve milletimizin bağımsızlığı için vatandaşın huzuru ile güvenliği_x000D_
için hayatını kaybeden bütün şehitlere Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize_x000D_
hayırlı, uzun ömürler diliyorum. Yarınımız bugünümüzden daha güzel olacak._x000D_
Mazlum ülkelerin garantisinin Türkiye olduğunu dile getiren Yıldırım,_x000D_
"Ülkemiz, etrafımızda yer alan 1,5 milyon mağdur ve mazlum insanın adeta_x000D_
hamisidir, garantisidir. Onun için liderimiz Recep Tayyip Erdoğan bir_x000D_
yandan ülkemizde kalkınma hamlesini tüm gücüyle gerçekleştirirken diğer yandan_x000D_
etrafımızda meydana gelen, iç karışıklıkları sona erdirmek için çözüme katkı_x000D_
sağlıyor. Biz, bize yakışanı yapıyoruz." diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından yapılan_x000D_ konutlardan almaya hak kazanan hak sahiplerine anahtarları düzenlenen tören ile_x000D_ verildi.
Çevre ve_x000D_ Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapımı sağlanan ve_x000D_ Erzincan’ın yerel mimarisine uygun özel projeyle geliştirilen konutlar Erzincan_x000D_ merkez Uluköy köyünde tamamlandı. Projede bu köyde 130 konut mevcut. Bu_x000D_ konutlar 2+1, 3+1 ve 2 katlı işletmeli olmak üzere yapıldı. Projede bakanlık_x000D_ özellikle 5543 sayılı kanun kapsamında konutların tüm fiber altyapısıyla,_x000D_ yollarıyla, elektriğiyle örnek köy olma yolunda yapılan örnek bir proje oldu.
Köysel_x000D_ Dönüşüm kapsamında örnek köy evlerinden Erzincan’ın Uluköy köyü haricinde_x000D_ Tercan ilçesinde 33 konut, 33 ahır ve Refahiye ilçesine bağlı Kayı köyünde 79_x000D_ adet konutun yapımı da tamamlandı.
_x000D_ _x000D_
Benzer Haberler
Erzincan İl Özel İdaresi mülkiyeti kendisine ait dükkan ve ofisleri satışa çıkardı
Erzincan’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 107’nci yılı
Başkan Aksun’dan, 13 Şubat Mesajı
Özmen’den, 13 Şubat Mesajı
AK PARTİ ERZİNCAN İL BAŞKANI ALPAY KABADAYI’DAN 13 ŞUBAT KUTLAMASI
MİLLETVEKİLİ SÜLEYMAN KARAMAN'DAN İLİÇ ALTIN MADENİ KAZASININ 1. YIL DÖNÜMÜNDE ANMA MESAJI!
Siyasi Parti İl Başkanlarından Ortak Açıklama
İki Proje İmzalandı Hayata Geçiyor