19 Günde 1919 Kilometre
19 Günde 1919 Kilometre
Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel_x000D_ Müdürlüğü'nün desteğiyle Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği'nin hazırladığı, Samsun_x000D_ Valiliği 100. Yıl Etkinlikleri Programı'nda yer alan “100. Yıl’da İlk Adım’dan_x000D_ Kurtuluş’a Ata’nın İzinde 19 Günde 1919 Kilometre Pedallıyoruz” projesi ile_x000D_ yola çıkan bisikletçiler Erzincan’a ulaştı.
_x000D_ _x000D_Samsun Valiliği 100. Yıl Etkinlikleri Programı'nda_x000D_ yer alan, Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği'nin hazırladığı etkinlikte,_x000D_ Atatürk’ün Milli Mücadele’yi başlatırken geçtiği yolları bisikletleriyle_x000D_ geçerek, 19 günde 1919 km pedal çevirmeyi hedefleyen bisikletçiler Erzincan’a_x000D_ ulaştı. Erzincan’a gelen bisikletçiler Gençlik Merkezi ziyaretinde_x000D_ Atatürk’ün sevdiği müzikleri seslendirerek Zeybek oynadılar.
29 Nisan - 17 Mayıs 2019 tarihleri arasında sporcular, Ulu Önder Gazi Mustafa_x000D_ Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele’yi başlatırken geçtiği yolları bisikletleriyle_x000D_ kat ederek, 19 günde 1919 km pedal çevirecekler.
Samsun İlkadım’dan pedal çevirmeye başlayan bisikletçiler, Erzincan’dan sonra_x000D_ Sivas, Kayseri ve Nevşehir şehirlerini geçtikten sonra Ankara Eski Meclis’te_x000D_ etkinliklerini sona erdirecekler.
Proje Koordinatörü Tanju Subaşı: “Yolculuğumuz_x000D_ Samsun İlkadım’dan başladı. Sırasıyla Havza, Amasya, Tokat, Erzurum, Erzincan_x000D_ yine akabinde Sivas, Kayseri, Nevşehir ve Ankara yapacağız. Bisikletliler_x000D_ olarak orijinal Ata yolu kullanıyoruz. Atamızın takip ettiği yolu takip_x000D_ ediyoruz. Güzergah üzerinde ki kongre binaları, genelgelerin hazırlandığı_x000D_ binalar, şehit, muharip gazi derneklerini ziyaret ediyoruz. Aynı zaman da_x000D_ projemiz Gençlik Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından_x000D_ hazırlandığı için Gençlik Merkezlerimizi ve Bakanlığımıza bağlı Gençlik spor İl_x000D_ Müdürlüklerini ziyaret ediyoruz. Yolculuğumuz güzel geçiyor. Keyifli geçiyor._x000D_ Gittiğimiz illerde hoş karşılanıyoruz. Özellikle Erzincan’da çok büyük ilgi_x000D_ gördük. Özellikle şube müdürlerimiz tarafından. Her hangi bir zorluk yok. Yer_x000D_ yer yağmur yağabiliyor. Dolu yağabiliyor. Bazen rüzgar da sorun olabiliyor ama_x000D_ inandığımız için ve Milli Mücadelenin ateşini taşıdığımız için zorlanmıyoruz” dedi.
_x000D_ _x000D_


Benzer Haberler
Biz Bir Aileyiz
İliçli siyasiler ve muhtarlar yetkilere seslendi: “Sesimizi duyun, madeni açın”
Bakan Yardımcısı Mumcu’dan Erzincan’a Müjde
Vali Aydoğdu’dan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı
Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun: En büyük engel körelmiş kalplere sahip olan zihniyetlerdir
Alpay Kabadayı’dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı
Süleyman Karaman’dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı
Erzincan’da Mera Islah Çalışmaları Hız Kesmiyor