6’sı bayan 125 Güvenlik Korucusu Yemin Etti
6’sı bayan 125 Güvenlik Korucusu Yemin Etti
Erzincan’da 125 Güvenlik Korucusu için yemin töreni_x000D_ düzenlendi. 6’sı bayan 125 Güvenlik Korucusu Erzincan İl Jandarma_x000D_ Komutanlığında yemin ederek görevlerine başladılar.
_x000D_ _x000D_Törene Erzincan Valisi_x000D_ Ali Arslantaş, 3. Ordu Kur.Bşk.ve Grn.Komutanı Tümg. Kemal Başak, Vali_x000D_ Yardımcısı Dede Musa Baştürk, çok sayıda rütbeli asker, il emniyet müdürlüğü_x000D_ yetkilileri ve Güvenlik Korucularının aileleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal_x000D_ Marşının okunması ile başlayan törende güvenlik korucuları yemin ettiler. Yemin_x000D_ töreninin ardından güvenlik korucuları adına konuşma güvenlik korucusu Şeydanur_x000D_ Kara, vatan hizmetinde verilecek her türlü görevi üstleneceklerine ve bu uğurda_x000D_ seve seve canlarını feda edeceklerine dair namus ve şeref sözü verdiklerini_x000D_ belirtti ve sözlerine şöyle devam etti: “Vatan_x000D_ hizmetinde verilecek her türlü görevi ve bu uğurda seve seve canımızı feda_x000D_ edeceğimize yemin ettik. Bahtiyarım ki Erzincan ilinde attığını vuran_x000D_ kanunlara, nizamlara ve emirlere harfiyen uyan çelik bilekli aslan yürekli_x000D_ birer koruyucu olduk. Kısacası bu vatanın ilelebet yaşayacak Türkiye_x000D_ Cumhuriyeti’ni ve yüce Türk Milleti’nin, onun namusunun inançlı, yılmaz ve_x000D_ sarsılmaz birer bekçileri olduk” dedi.
_x000D_ _x000D_Güvenlik koruyucusu Mehmet Seçer’in okuduğu Bayrak_x000D_
şiiri katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı.
_x000D_ _x000D_
Ardından konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü,_x000D_
Güvenlik Korucuları Dernek Başkanı Burak Mumcu ise; “Bugün görevine yemin_x000D_
ederek görevine başlayan koruyucular bir güvenlik birimi olarak faaliyet_x000D_
gösterecektir. Her birimiz gece gündüz demeden jandarmamızla birlikte aktif bir_x000D_
şekilde hareket edecektir. Ayrıca bizler, koruyucular bir güvenlik birimi_x000D_
olmamız dolayısıyla görev yaptığımız bölgelerde tutum ve davranışlarımızla_x000D_
orada yaşayan bütün insanlara örnek olacağız. Erzincan’da ilk defa güvenlik_x000D_
koruyucuları 125 kadro almıştır. Bu arkadaşlarımızın kadroya geçmesinde büyük_x000D_
emeği olan kıymetli Valimize, bizleri aralarına alan Jandarma Komutanı ve tüm_x000D_
jandarma teşkilatına derneğimiz ve üyelerimiz adına teşekkür ediyorum. Güçlü_x000D_
bir Türkiye için canlarını veren başta Çanakkale, Sakarya, Dumlupınar ve 15_x000D_
Temmuz şehitlerimize cenabı Allah’tan rahmet diliyorum. Vatan için verilecek_x000D_
her türlü görevi üstleneceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Bu uğurda canımızı_x000D_
seve seve feda edeceğimize dair namus ve şeref sözü veriyoruz. Hürriyet ve_x000D_
bağımsızlığımızın, toprak bütünlüğümüzün temelini oluşturan laik ve demokratik_x000D_
sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin inançlı kararlı ve her an_x000D_
göreve hazır olarak milletimizin emrinde, yurdumuzun emniyet ve asayiş işini_x000D_
sağlayacak ve vatan hainlerine karşı mücadele edeceğiz. Dün olduğu gibi bugünde_x000D_
içerde ve dışarıda hiçbir güç bizi birlik ve beraberliğimizden, vatan_x000D_
sevgimizden alıkoyamayacaktır. Ant içen arkadaşlarım adına hepinize_x000D_
şükranlarımı sunarım” dedi.
Daha sonra konuşan İl Jandarma Komutanı Albay Tümay_x000D_ Özgür, “28 Kasım 2016 tarihli Bakanlar kurulu kararı ve 3 Ocak 2017 bakanlık_x000D_ onayı ile ilimize tahsis edilen 125 Güvenlik Korucusu kadrosuna temin işlemleri_x000D_ tamamlanan ve eğitimlerini başarı ile bitiren Güvenlik Korucularımızın yeminini_x000D_ büyük bir gurur ile izledik. Güvenlik korucularımızın çok kıymetli aileleri_x000D_ bazılarınızın evladı, bazılarınızın kardeşi, bazılarınızın da eşi olan_x000D_ karşımızda dimdik durmaktadır. Bu görkemli tabloyu oluşturarak dosta güven,_x000D_ düşmana korku veren sizleri yüksek bir coşku ve heyecanla selamlayan_x000D_ evlatlarımız milletimizin gurur kaynağıdır. Güvenlik güçlerimizin bünyesine bu_x000D_ gençleri kazandıran sizleri şükran duyguları ile saygıyla selamlıyorum._x000D_ Evlatlarınızla, kardeşlerinizle, eşlerinizle ne kadar gurur duysanız azdır._x000D_ Şanlı bayrağımız ve namus olarak nitelendirdiğimiz silah üzerine el koyarak gür_x000D_ sesinizle içtiğiniz andınız göreviniz boyunca en zor koşullarda bile sizlere_x000D_ yol gösterecektir. İçtiğiniz andı bir an için bile olsa unutmayınız. Görevini en_x000D_ iyi şekilde yapacağınızdan, kanun ve nizamı doğruluğu ve dürüstlüğü, hak ve_x000D_ adaleti daima rehber edineceğinizden ve yemininize sadık kalacağınızdan hiç_x000D_ kimsenin şüphesi yoktur. Türkiye Cumhuriyeti sizlerin sarsılmaz omuzlarında_x000D_ daima yükselecek ve bayrağımız kutsal vatan toprakları üzerinde ebediyete kadar_x000D_ dalgalanmaya devam edecektir” dedi.
_x000D_ _x000D_Programda son olarak konuşan Erzincan Valisi Ali_x000D_ Arslantaş; “Bilindiği üzere_x000D_ Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bir açıklama yaptı. Güvenlik_x000D_ koruyucularımızın tamamının sigortalarını İçişleri Bakanlığımız_x000D_ karşılayacak, onarlın eş ve çocukları, muhtaçlı durumda ise anne ve babaları_x000D_ istedikleri her türlü hastanede tedavi olma imkanına kavuşacaktır, hayırlı_x000D_ uğurlu olsun. Üzerinde gezindiğimiz, havasını tenefüs edip buz gibi sularından_x000D_ içtiğimiz aziz vatanımıza karşı pek çok görevlerimiz var. Bunların en başında_x000D_ asayiş ve güvenlikle ilgili görevlerimiz geliyor. Devletin varoluş gayesi,_x000D_ adaletin ve güvenin temin edilmesidir. Vatanımızın sevenleri olduğu kadar_x000D_ düşmanları da var. Ülkemizi düşmanlara karşı korumakta azimli ve istekli_x000D_ olduğumuzu göstermeliyiz. Böyle yapalım ki düşmanların vatanımız hakkında_x000D_ besledikleri kötü duyguları engelleyebilelim. Daha doğrusu kötü niyetlerini_x000D_ uygulamaya fırsat vermiş olmayalım. Biz Türklerin birçok özelliklerini yanında_x000D_ en fazla ön plana çıkan yönümüz isiyi birer asker olmamızdır. Çok eski_x000D_ çağlardan beri çeşitli şartlarda devlet kurmuş olan Türk Milletinin temeli_x000D_ düzenli bir askeri teşkilata dayanır. Burada güvenlik güçlerimize güç katacak,_x000D_ şehrimizin özellikle kırsal bölgelerinde göreve başlayacak merkez ilçemizden_x000D_ 20, Refahiye ilçemizden 24, Çayırlı ilçemizden 10, Kemah ilçemizden 30, Üzümlü_x000D_ ilçemizden 10, Tercan ilçemizden 20 ve İliç ilçemizden 10 olmak üzere toplam_x000D_ 125 güvenlik koruyucumuzun yemin töreninde sizlerle birlikte olmanın_x000D_ memnuniyeti içerisindeyim. Göreve başlayacak tüm kardeşlerime başarılar_x000D_ diliyorum” dedi.
_x000D_ _x000D_Yapılan konuşmaların ardından Gençlik Hizmetleri ve_x000D_ Spor İl Müdürü, Güvenlik Korucuları Dernek Başkanı Burak Mumcu, tarafından_x000D_ Erzincan Valisi Ali Arslantaş ve İl Jandarma Komutanı Albay Tümay Özgür’e_x000D_ plaket verildi.
_x000D_ _x000D_Program Erzincan’da göreve başlayan Güvenlik_x000D_ Korucularına silah teslimi ve Erzincan Belediyesi Mehter takımının gösterisi_x000D_ ile son buldu.
_x000D_ _x000D_
Benzer Haberler
Terzi Baba Yurdu'nda hobi bahçesi
Mengücek Gazi Yurdu Öğrencileri 23 Nisan sevinci için miniklerle buluştu
Kış Geri Geldi
23. Birim Amirleri Toplantısı
Bekir Aksun; “İslam âleminin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum”
Vali Aydoğdu, Erzincanlıların Bayramını Kutladı
Milletvekili Karaman, Ramazan Bayramını Kutladı
SARIGÜL’DEN BAYRAM MESAJI: TÜRKİYE BU SORUNLARI AŞAR