AK Parti Heyeti Yatırımları Yerinde İnceledi
AK Parti Heyeti Yatırımları Yerinde İnceledi
Erzincan’da devam eden yarımları_x000D_ yerinde incelemek için ve eksikliklerin giderilmesi için Erzincan Çayırlı_x000D_ ilçesinde yapımı devam eden Turna Çayır barajı alanını gezen Erzincan_x000D_ Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır yatırımların devam edeceğini_x000D_ ifade etti.
Erzincan’da ki yatırımları yerinde_x000D_ inceleyen AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır,_x000D_ Erzincan ilçesi Çayırlı’ da yapımı devam eden Turna çayır barajı inşaat alanını_x000D_ gezerek yetkililerden bilgi aldılar.
Erzincan Çayırlı ilçesinde yapımı_x000D_ devam eden Turna Çayır barajı çevre ilçeler deki alanların sulanmasının yanında_x000D_ Erzincan içme suyunu da karşılayacak.
Erzincan’da devam eden yarımları_x000D_ yerinde incelemek için ve eksikliklerin giderilmesi için Erzincan Çayırlı_x000D_ ilçesinde yapımı devam eden Turna Çayır barajı alanını gezen Erzincan_x000D_ Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır yatırımlar ile ilgili olarak_x000D_ açıklamalarda bulundular.
İlk olarak açıklamalarda bulunan_x000D_ Erzincan Milletvekili Burhan Çakır, “Erzincan İlimiz Çayırlı ilçesinde devam_x000D_ eden Turna çayır barajımızın gövde inşaatının devam eden güzide eserin, bu_x000D_ bölgeye uzun yıllar hizmet edebilecek, Erzincan ilimize de tüneller vasıtasıyla_x000D_ su götürebileceğimiz bir baraj. Kesinlikle, inanıyorum ki önümüzde ki_x000D_ dönemlerde ekonomimize ciddi anlamda katkı sağlayacak. Özellikle bu bölgede_x000D_ tarım arazilerine destek sağlayacak büyük bir baraj. İnşallah önümüzde ki_x000D_ dönemlerde de sulama ile ilgili çalışma ve projelerde tamamlandıktan sonra bu_x000D_ bölgede ki arazilerin sulanması adına çalışmalar başlatılacak.
Bu yatırımların sağlanmasında emeği_x000D_ olan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendiye, Son_x000D_ başbakanımız Binali Yıldırım’a, Bakanlığımıza teşekkür ediyorum diyerek, güzide_x000D_ eser Turna çayır barajımızın hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
Daha sonra konuşmalarını yapan_x000D_ Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman ise açıklamasında; “Şuan Turna cayır_x000D_ barajımızın gövdesindeyiz. Bu mevcut bölgemiz su ile dolacak. İnşallah 2020_x000D_ yılında burası tamamen su ile dolacak. Bu bölgemizde Tercan, Otlukbeli, Çayırlı_x000D_ gibi ilçelerimizin tarım arazileri ile ilgili sulama sorunu ortadan kalkmış_x000D_ olacak.
Bugün burada Kamunun yapmış olduğu_x000D_ projeleri ziyaret ederek bilgi almak için geldiklerini belirten Karaman;_x000D_ "Burada Turna çayırı barajında incelemelerde bulunuyoruz. DSİ bölge_x000D_ müdürümüz ve DSİ il müdürümüzde burada. İnşallah hedefimiz bu sene bu barajın_x000D_ tamamlanarak devreye girmesini istiyoruz. Malumunuz Erzincan ilimizin birde su_x000D_ sorunu var. Bu barajımızın tamamlanması ile bu sorunun da ortadan kalkacak_x000D_ olması dolayısıyla ilimiz için çok önemli bir yatırım. İnşallah tamamlanması_x000D_ ile birlikte Bölge tarım arazilerinin yanında Erzincan ilimizin su sorununun da_x000D_ giderilmiş olması.
Yatırımların tamamlanması_x000D_ noktasında sık, sık ilgili bakanlıklarla görüşmeleri sürdürdüklerini ifade eden_x000D_ Milletvekili Karaman, “Kamu projelerinin devam etmesi ve tamamlanması için_x000D_ elimizden geleni yapıyoruz. Barajın ilimiz için hayırlı olmasını dilerim diyen_x000D_ Karaman, Bu yılsonuna kadar gövde bitmiş olacak ve su tutmaya başlayacak._x000D_ Bölgemiz ve Erzincan ilimiz bu barajdan faydalanmış olacak.
Erzincan genelinde yapımı devam_x000D_ eden tüm projeleri takip ettiklerini belirten Milletvekili Karaman, daha sonra_x000D_ çalışmalar ile ilgili olarak yetkililerden bilgi aldılar.
Turna çayır barajı gövde inşaat_x000D_ alanının ardından şantiyeye geçerek çalışmalar ve tamamlanma aşamasında_x000D_ eksiklikler ile ilgili DSİ Bölge müdüründen Brifing alan Milletvekilleri_x000D_ kendilerine düşen görevi eksiksiz olarak yerine getirecekleri taahhüdünde_x000D_ bulundular.
Yatırımları yerinde inceleme ve_x000D_ bilgi edinme amaçlı düzenlenen Çayırlı gezisine Milletvekilleri Süleyman_x000D_ Karaman, Burhan Çakır’ın yanı sıra AK Parti Erzincan İl Başkanı Mehmet Cavit_x000D_ Şireci, AK Parti Gençlik kolları başkanı Ömer Kayser’de eşlik etti.
_x000D_ _x000D_
Benzer Haberler
Erzincan İl Özel İdaresi mülkiyeti kendisine ait dükkan ve ofisleri satışa çıkardı
Erzincan’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 107’nci yılı
Başkan Aksun’dan, 13 Şubat Mesajı
Özmen’den, 13 Şubat Mesajı
AK PARTİ ERZİNCAN İL BAŞKANI ALPAY KABADAYI’DAN 13 ŞUBAT KUTLAMASI
MİLLETVEKİLİ SÜLEYMAN KARAMAN'DAN İLİÇ ALTIN MADENİ KAZASININ 1. YIL DÖNÜMÜNDE ANMA MESAJI!
Siyasi Parti İl Başkanlarından Ortak Açıklama
İki Proje İmzalandı Hayata Geçiyor