xvideos.com zenededeneme vonbonusu vewereveren siteler yarrak yarrak dinimi binisi virin sitilir 3131 Telefon

WhatsApp
Alev Avcıları Erzincan'da Eğitim Alıyor

Havalimanı Kurtarma ve Yangın Görevlileri (ARFF) arasında yer alacak olan personeller Erzincan Havalimanı'ndaki Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Uçak Yangın Simülatörü Eğitim Tesisi'nde zorlu bir eğitim alıyorlar.

Havalimanında meydana gelebilecek yangın ve uçak kazalarına anında müdahale edecek olan ARFF personeli Erzincan’da Uçak Yangını Simülatörü Eğitim Merkezinde eğitim alıyor. ARFF personeli katıldıkları zorlu eğitimleri birer birer geçiyorlar.

Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanı'ndaki Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Uçak Yangın Simülatörü Eğitim Tesisi'nde hizmete açıldığı 2013 yılından itibaren uçak yangınları konusunda eğitim hizmeti sunmaya devam ediyor.

Eğitime gelen Havalimanı Kurtarma ve Yangın Görevlileri (ARFF), 4 günlük programın ilk gününde, büyük ekranda hazırlanan teorik yangın söndürme ve kurtarma eğitimini bilgisayar oyunu üzerinden öğreniyor.

Özel tasarlanmış Boeing 737-800 tipindeki bilgisayar kontrollü simülasyon uçağının kullanıldığı eğitimlerde, bir uçakta çıkabilecek 19'u dış, 9'u da kabin içi olmak üzere 28 farklı tipteki yangına nasıl müdahale edileceği uygulamalı gösteriliyor.

Uygulamalı eğitimde havalimanı itfaiye merkezinde hazır bekleyen ekipler, alarmla çıkış yaparak verilen koordinatlardaki uçağın yanına gidiyor. Senaryo gereği ARFF'ler, kısa süre içinde yangını söndürmeye çalışırken diğer taraftan da uçağın içindeki alevlere müdahale edip yaralıları kurtarmak için çalışıyor.

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!