Başbaşlar'ın Acısı Halen Taze
30 yıl geçmesine rağmen, 33 masum vatandaşın acısı halen yüreklerde aynı sıcaklıkta duruyor.
30 yıl geçmesine rağmen, 33 masum vatandaşın acısı halen yüreklerde aynı sıcaklıkta duruyor.
Erzincan’ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde, bundan 30 yıl önce terör örgütü mensupları haince bir saldırı gerçekleştirerek 33 masum vatandaşı hunharca katletti. Bu katliamın üzerinden 30 yıl geçmesine rağmen, 33 masum vatandaşın acısı halen yüreklerde aynı sıcaklıkta duruyor. Kemaliye, Erzincan ve tüm Türkiye bu hain saldırıyı kınıyor.
Tarihler 5 Temmuz 1993’ü gösterdiğinde, Başbağlar köyü yüzyıllarca unutulmayacak bir katliam yaşadı. Terör örgütü mensupları Başbağlar’da hunharca bir katliam gerçekleştirdi. 28 vatandaşın kurşuna dizildiği, 5 vatandaşın evlerde diri diri yakıldığı katliamın üzerinden 30 yıl geçti. Başbağlar’da katliamın izleri ortadan kalkarken, masum vatandaşların katledilmesinin acısı halen yürekleri yakıyor. Şehitler köyü ‘Başbağlar’da her yıl olduğu gibi teröre lanet yağıyor.
Erzincan'a 220 kilometre uzaklıktaki Başbağlar köyüne 5 Temmuz 1993 akşamı gelen PKK'lı teröristler, 33 sivil vatandaşı şehit etmiş, kadınları derede toplayıp, evleri yağmalayıp para, altın ve değerli eşyaları alarak tüm evleri ateşe vermişti. Olaydan sonra bölgede yapılan incelemede, yüzlerce boş kovan bulunmuştu.
Benzer Haberler
Haziran Ayında Yıldırım Akbulut Havalimanı’nda 23.902 Yolcuya Hizmet Verildi
Erzincan’da hasatla birlikte denetimler başladı
Başkan Aksun’un 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı
Vali Aydoğdu’dan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı
Karaman: “Cumhurbaşkanımızın Liderliğinde Terörsüz Yeni Bir Dönem Başlıyor”
Wingsuit atlayışı nefesleri kesti
Erzincan’da vişne hasadı başladı
Erzincan’da duplikasyon bağı kuruluyor