Başkan Aksun, Erzincan’ımızın önemli sorunlarını çözmeye devam ediyoruz
Şehir Merkezinde bulunan ve yıllardır çözüme kavuşturulması beklenen 13 Şubat Çarşısı için Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında Acele Kamulaştırma kararı alındı. Karar Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Erzincan’ımızın önemli sorunlarını çözmeye devam ediyoruz.
Üretken Belediyecilik anlayışıyla çalışan Erzincan Belediyesi, Belediye Başkanı Bekir Aksun’un yaptığı çalışmalar neticesinde Can Erzincan'ın kronikleşen önemli sorunlarını bir bir çözmeye devam ediyor. Şehir Merkezinde bulunan ve yıllardır çözüme kavuşturulması beklenen 13 Şubat Çarşısı için Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında Acele Kamulaştırma kararı alındı. Karar Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Şehir genelinde kentsel dönüşüm projeleri ile Kızılay - Hocabey Mahalleleri’nin yanısıra Emniyet Çarşısı olarak bilinen Yenişehir Esnaflar Çarşısı, Eski Polis Lojmanları, Eski Astsubay Lojmanları ve şehir merkezinde bulunan birkaç riskli binayı da bir kısmını satın alarak, bir kısmını da Bakanlık işbirliği ile yıkarak dönüşümünü gerçekleştirildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazetenin 16 Mart 2023 Perşembe tarihli 6961 Karar Sayısı ile Erzincan Merkez Hocabey Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 13 Şubat Çarşısı bölgede yürütülen Kentsel Dönüşüm ve gelişim projesi kapsamında Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27’nci maddesi gereğince kabul edildi.
Belediye Başkanı Bekir Aksun konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında; “Şehir Merkezinde bulunan ve yıllardır çözüme kavuşturulması beklenen 13 Şubat Çarşısı için Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında Acele Kamulaştırma kararı alınarak Resmi Gazete’de yayınlandı. Bu bölgenin de dönüşümünü en kısa süre içerinde gerçekleştirerek şehrimize yakışır bir yer haline getireceğiz. Kardeşliğin Şehri Can Erzincanımız için çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz.” dedi.
Benzer Haberler
Erzincan İl Özel İdaresi mülkiyeti kendisine ait dükkan ve ofisleri satışa çıkardı
Erzincan’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 107’nci yılı
Başkan Aksun’dan, 13 Şubat Mesajı
Özmen’den, 13 Şubat Mesajı
AK PARTİ ERZİNCAN İL BAŞKANI ALPAY KABADAYI’DAN 13 ŞUBAT KUTLAMASI
MİLLETVEKİLİ SÜLEYMAN KARAMAN'DAN İLİÇ ALTIN MADENİ KAZASININ 1. YIL DÖNÜMÜNDE ANMA MESAJI!
Siyasi Parti İl Başkanlarından Ortak Açıklama
İki Proje İmzalandı Hayata Geçiyor