ÇED Sorunları Konuşuldu
ÇED Sorunları Konuşuldu
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, ÇED_x000D_ raporu süreçleri, Çevreci lisans belgesi süreçleri, bununla beraber atık yağ_x000D_ konularında bölgede sorunları ele alarak, yatırımcıyı bürokrasiye boğulmadan_x000D_ nasıl kolay bir şekilde atlatacakları konularında istişare yapmak amacıyla_x000D_ Erzincan Organize Sanayi Bölgesi toplantı salonunda bir bilgilendirme semineri_x000D_ düzenledi.
_x000D_ _x000D_ÇED izin_x000D_ denetim Genel Müdürlüğü Endüstriyel Yatırımlar ÇED Genel Başkanı Cihan Tatar,_x000D_ ÇED nedir? amacı nedir? gibi konularda bilgilendirmelerde bulundu. ÇED Genel_x000D_ Müdürlüğü İzin Lisans Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Erhan Sarıoğlu, Çevre izin_x000D_ lisans uygulamaları hakkında bilgiler verdi. Çevre Yönetimi Atık Yönetimi_x000D_ Dairesinde Özel Atıklar Şubesinde Kimyager Volkan Yanmaz, bitkisel atık yağlar_x000D_ ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Atık Yönetimi Dairesi Başkanlığı Şube_x000D_ Müdürlüğünde görevli Emre cihan Kavlak, atıklarla ilgili bilgilendirmelerde_x000D_ bulundu. Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Su ve Toprak Yönetimi Daire_x000D_ Başkanlığı’nda Sanayi su çevre kirliliği önleme dairesi başkanlığında Çevre_x000D_ Mühendisi Ayşe Özyer’de Çevre kirliliği ve alınması gereken önlemler ile ilgili_x000D_ bilgiler verdi.
Çevre Şehircilik İl Müdürü Gökhan Aydemir düzenlenen_x000D_ toplantı ile ilgili yapmış olduğu açıklamasında; “ÇED süreçleri ile ilgili_x000D_ yatırımcıya bilgilendirmek amacıyla bu toplantıyı gerçekleştirdik. Cihan Tatar,_x000D_ Volkan Yanmaz, Emre Cihan Kavlak, Ayşe Özyer bilgilendirmelerde bulunmak üzere_x000D_ Erzincan’a geldiler. Bu nedenle bakanlığımızda teşekkürlerimi iletiyorum_x000D_ ilgilerinden dolayı” dedi.
ÇED izin denetim Genel Müdürlüğü Endüstriyel_x000D_ Yatırımlar ÇED Genel Başkanı Cihan Tatar ise ÇED’in her zaman ayak bağı_x000D_ olduğunu ve bunu aşmanın formülü ile ilgili bilgilendirmelerde bulunarak; “ÇEd_x000D_ nedir amacı nedir gibi konularda bilgilendirmeler yapıldı. Yatırımcı muzdarip_x000D_ çalışanlar muzdarip yani kısaca herkese bu konuda bazı problemler mutlaka_x000D_ yaşamıştır. ÇED sorulduğu zaman diyorum ki ÇED kalkınmayı engelliyor. Kalkınma_x000D_ için gerçekten bir ayak bağı oluşturuyor.
Çevre kirliliğinin en büyük sebebi sanayileşmedir._x000D_ Kimse bunun farkına varmadı ve hiçbir önlem alınmadı. Bu şekilde devam edilmesi_x000D_ halinde soluyacak hava ve içilecek su kalmayacak denildi ve Çevresel etkilerin_x000D_ Değerlendirmesi (ÇED) gündeme geldi” dedi.
_x000D_ _x000D_Düzenlenen seminerde ayrıca izin lisans denetim ve_x000D_
mevzuat konularında anlatımlar yapıldı.
Benzer Haberler
Sarıgül, dünyada herkese yer var. Tahammül edelim, affedelim
Vali Aydoğdu’dan Kurban Bayramı Mesajı
Zabıta Ekipleri Tatlı İmalathanelerinde Denetimlerini Sürdürüyor
Kabadayı: “Bu Bayram da Birlikteyiz, Beraberiz”
Karaman’dan Kurban Bayramı Mesajı
Hayvan Pazarında bayram yoğunluğu
Başkan Bekir Aksun’dan Kurban Bayramı Mesajı
Tanoğlu’ndan Kurban Bayramı Mesajı: “Birlik ve Dayanışma İçinde Nice Bayramlara”