Telefon
WhatsApp
Emekli Öğretmenler Tarıma Renk Katıyor
Erzincan tarım sektörü, renkli görüntülere sahne oluyor. Erzincan’da tarımsal üretimde biz de varız diyen emekli öğretmenler, son derece başarılı bir üretim sergiliyorlar. Emekli öğretmenler çalışmalarıyla herkesin takdirini topluyor.
Erzincan’da tarımsal üretimde neredeyse tüm kesimlerin emeği var. Erzincan’da tarım sektöründe elbette baş aktör çiftçiler. Ancak toplumun değişik kesimleri de atadan kalma ya da satın aldıkları arazilerde tarımsal üretime katkı sağlıyorlar. Ama bir kesim var ki gerçekten güzel işlere imza atıyorlar. Yıllarca sınıflarda, okullarda bu ülkenin çocuklarını yetiştiren öğretmenler emekli olunca doğayla baş başa kalarak tarımsal üretime katkı sağlıyorlar.
Geçtiğimiz hafta Kemaliye ilçesinde 19 bin meyve fidanı diken Mustafa Özer Hocanın hikayesini sizlere aktarmıştık. Erzincan’da iki emekli öğretmenin daha yaptığı çalışmalar Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerinin gözünden kaçmadı.
Erzincan Merkeze bağlı Söğütözü Köyü’nde emekli öğretmen İbrahim Erkılıç, emeklilik sonrası tarıma gönül vermiş öğretmenlerden birisi. Erkılıç, Söğütözü Köyü’nde yaklaşık 94 dekarlık alanda tarımsal üretimde bulunuyor. 8 dekar alanda ceviz, 13 dekar alanda karışık meyvecilik, 4 dekar alanda kayısı, 2 dekar alanda karabuğday, 2 dekar alanda ise coğrafi işaretli Cimin Üzümü yetiştiriyor. Arazisinin 7 dekarında kerestelik kavak yetiştiriciliği yapan emekli öğretmen Erkılıç, arazisinin geri kalan kısmında ise ekmeklik buğday yetiştiriyor.
Merkeze bağlı Kilimli Köyü’nde ise emekli öğretmen Fahri Küçüktaş, tarımsal üretimde başarılı çalışmalara imza atan diğer bir emekli öğretmen. Fahri Küçüktaş, Kilimli Köyü’nde 20 dekar alanda meyve, 10 dekar alanda sebze, 20 dekar alanda ise buğday yetiştiriciliği gerçekleştiriyor. Küçüktaş arazilerinde armut, şeftali, balkabağı, kapya biber ve buğday yetiştiriyor. Emekli öğretmen Küçüktaş’ın yetiştirdiği şeftali ve armutlar birinci sınıf. 8 dekarlık alana balkabağı eken emekli öğretmen 30-35 kg ağırlığında balkabakları yetiştiriyor.
Yıllarca eğitim camiasında önemli işlere imza atan sonrasında emeklilik hayatında ülkenin ve Erzincan’ın tarımsal üretimine katkı sağlayan öğretmenlere Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin de teşekkür etti.
Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!