Telefon
WhatsApp
Ergan dağı doğa sporları festivali başladı

Erzincan Ergan Dağı Kayak Merkezinde düzenlenen Ergan Dağı Doğa Sporları Festivali başladı. İki gün sürecek olan festivalde yamaç paraşütü hedef yarışması, motocross yarışları, Ardıçlı göl üzerinde su sporları, okçuluk, kaya tırmanışı ve atıcılık gibi spor dallarında gösteriler ve yarışmalar düzenlendi. Festival de ayrıca konser programında katılımcılar doyasıya eğlendi.

“Çadırını kap gel” sloganı adı altında başlayan festival Pazar günü sona erecek. Festivalde hem il dışından hem de Erzincan’dan çok sayıda katılım oldu.

Festivalde yamaç paraşütünden motocross gösterisine, gölde jet-skilerden rafting botlarına, kanolara kadar birçok doğa sporları etkinlikleri yer alıyor. Erzincan Valiliği, Erzincan İl Özel İdaresi ve Erzincan Gençlik Spor İl Müdürlüğünün katkılarıyla düzenlenen festival renkli görüntülere sahne oldu.  

Sporcu İhsan Bayık: “Valiliğin benimle iletişime geçmesi ile beraber kış ayında da burada görev yapmıştık. Şuan da 1000cc 200 beygir arazi ralli aracının içerisindeyiz. Ömer amcamızla gezdik. Misafirlerimizi gezdiriyorum. Şuan Türkiye’de bu araçla tek etkinlik tek dağ burası. Ergan Dağı yine farklılığını konuşturuyor. Etkinliklerde ki arkadaşlar arka planda çok güzel çalışıyor. Bine yakın çadır kuruldu. Sahne kuruldu. Eğlenceler düzenlendi. Herşey çok güzel ve yolunda gidiyor. Bunun arka planında ciddi bir ekip çalışması var. Burada binlerce insanı bir araya toplayıp herkesin yüzünü güldürebilmek çok zor bir iş. Biz bunu başardık. Yamaç paraşütü yarışları, motocross yarışları, su sporları etkinliğimiz olacak. Ergan dağında ilkleri farklılıkları yapıyoruz. Bu yapmış olduğumuz etkinlikler önümüzde ki günlerde yapacağımız etkinliklerin fragmanı. Her zaman daha iyi, daha farkındalığı en güzel şekilde yapacağız. Türkiye’nin dört bölgesinden gelen profesyonel kadromuzla bu etkinliklerimizin devamını getireceğiz” dedi.

Vatandaş Hüseyin Yergün: “Çok güzel, heyecan verici bir spor. Buna ilk defa biniyorum. İlk defa bindiğim için korkumu yendim. Bunu yapan ve yaptıranlara çok teşekkür ederim. Herkesin gelip burayı görmesini ve bu zevki tatmasını istiyorum” diye konuştu.

 

Vatandaş Miray İnci: “Hollanda’dan geliyorum. Erzincanlıyım. Bu etkinliklere geldik. Ergan Dağı Doğa Sporları Festivali. Çok güzel. Paraşütle atlanıyor. Motocrosslar var. Biz de merakla geldik yurtdışından. Takip ediyorum. Her sene görüyorum. Çok şükür gelmek bu sene nasip oldu” dedi.

Vatandaş Ebru İnci: “Erzincan’a geleli bir gün oldu hemen buraya geldim. O kadar merak ettim ki hasta halimle geldim” dedi.  

 Vatandaş Miray İnci: “Hepinizi bekliyoruz. Kışın gelmiştim. Kayak çok güzel. Bol kar vardı. Çok kayak yapanlar var. Çok müthiş bir alan. Doğası müthiş. Su alanı var. Herkesi davet ediyoruz. İnsan hayatta sıkılmaz. Doğamızı gelin görün tadın. Erzincan’ımıza hoşgeldiniz” dedi.

Müge Beşiktaş: “Ben Erzincanlıyım. Yurt dışından gelen kuzenlerimi getirdim. Burayı biliyoruz. Kışın çok güzel kar var. İnsanlar gelip kayıyor. Yazın da bugün de doğa sporları ve konserler için geldik. Sizlerinde gelmesini öneririm” dedi.

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!