Erzincan'ın Biyolojik Çeşitlilik Envanteri Çıkarılmaya Başlandı
Orman ve Su İşleri Bakanlığının Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi kapsamında “Erzincan İli Karasal ve İç Su Ekosistemleri Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi” hizmet alım işi ihalesi yapılarak iş başı yapıldı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığının_x000D_
Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi kapsamında “Erzincan İli_x000D_
Karasal ve İç Su Ekosistemleri Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi”_x000D_
hizmet alım işi ihalesi yapılarak iş başı yapıldı.
_x000D_
Bu hizmet alımı işi kapsamında envanter ve izleme çalışmalarının Damarlı_x000D_
(vasküler) bitkiler (Eğreltiler ve Tohumlu Bitkiler), Omurgalı hayvanlar_x000D_
(Memeliler, Kuşlar, Balıklar, Sürüngenler, Çift yaşarlar) için literatür ve_x000D_
arazi çalışılmaları yapılması, Tohumsuz bitkiler (Eğreltiler hariç - Karayosunları,_x000D_
Likenler ve Makromantarlar) ve Omurgasız hayvanlar için de sadece literatür_x000D_
çalışması yapılacaktır.
Bu proje ile temelde biyolojik_x000D_ çeşitliliğin etkin korunması ve sürdürülebilir kullanımının sağlanması, dinamik_x000D_ izlemenin zamansal ve konumsal eksende gerçekleştirilmesi ile doğa koruma,_x000D_ doğal kaynak yönetimi ve arazi kullanım planlarının yapılmasında geliştirilecek_x000D_ yatırım projelerinin yönlendirilmesi ve seçeneklerin oluşturulmasına katkı_x000D_ sağlanacaktır.
Ayrıca Biyolojik çeşitlilik_x000D_ envanter verilerinin literatür ve araziden sağlanması, göstergelerin_x000D_ belirlenmesi ve bu göstergeler üzerinden etkin izlemenin gerçekleştirilebilmesi_x000D_ için uygun yöntemin belirlenmesi çalışmaları yapılacaktır. Elde edilen ilgili_x000D_ çalışma konularına ait tüm veriler Bakanlık tarafından geliştirilen “Nuh’un_x000D_ Gemisi Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Veri Tabanı”na girilerek, CBS ortamında web_x000D_ tabanlı konumsal sunumu, yetkilendirilerek sorgulanması ve haritalanması imkânı_x000D_ sağlanacaktır.Söz konusu projenin 2017 yılı içerisinde tamamlanması öngörülmüştür.
_x000D_ _x000D_ _x000D_
Benzer Haberler
Erzincan İl Özel İdaresi mülkiyeti kendisine ait dükkan ve ofisleri satışa çıkardı
Erzincan’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 107’nci yılı
Başkan Aksun’dan, 13 Şubat Mesajı
Özmen’den, 13 Şubat Mesajı
AK PARTİ ERZİNCAN İL BAŞKANI ALPAY KABADAYI’DAN 13 ŞUBAT KUTLAMASI
MİLLETVEKİLİ SÜLEYMAN KARAMAN'DAN İLİÇ ALTIN MADENİ KAZASININ 1. YIL DÖNÜMÜNDE ANMA MESAJI!
Siyasi Parti İl Başkanlarından Ortak Açıklama
İki Proje İmzalandı Hayata Geçiyor