xvideos.com zenededeneme vonbonusu vewereveren siteler yarrak yarrak dinimi binisi virin sitilir 3131 Telefon

WhatsApp
Erzincan’ın İlk ve Tek Bayan Haltercisi

Erzincan’ın ilk bayan haltercisi Türkiye ikincisi_x000D_ oldu. 2014 yılında haltere bir duyuru ile başlayan ve daha_x000D_ sonra halter antrenörü Ahmet Taştan (30) ile dünya evine giren Melike Berna_x000D_ Taştan (21), yaklaşık 4 yıllık spor hayatında büyük başarılara imza attı. 24-27_x000D_ Ağustos 2017 tarihleri arasından Çorumda düzenlenen Gençler ve 23 Yaş altı_x000D_ Türkiye Halter Şampiyonasında 90 kilogram sikletinde koparmada 60, silkmede 72_x000D_ kilogram kaldırarak toplamda 132 kilogram ile Türkiye 2. Oldu. Başarısında en_x000D_ büyük desteği eşinden ve kayın babasından aldığı söyleyen Erzincan’ın ilk ve_x000D_ şuan da tek baya haltercisi Melike Berna Taştan, Bayanlar her şeyin üstesinden_x000D_ geliyor. Neden halterin üstesinden gelemesin. Bileğimiz kırılır. Yok belimiz_x000D_ ağırır diye söylüyorlar ama evde kanepeleri kaldırıyorlar. O zaman bunda da_x000D_ belin ağırır. Spor sağlıktır” dedi.

_x000D_ _x000D_

Erzincan'ın ilk bayan halter_x000D_ sporcusu olarak Türkiye 2'ncisi olan Melike Berna Taştan’ın hedefi ise önce_x000D_ Avrupa daha sonra da dünya şampiyonluğu. Haftada 7 gün ve günde de 3,5 saat_x000D_ antrenman yapan Taştan’ın en büyük destekçisi ise eşi ve kayın babası.

Bayan Halter Sporcusu Melike Berna Taştan,_x000D_ başarısında eşinin çok büyük emeği olduğunu söyleyerek: “2014 Mart ayından beri_x000D_ halter sporu ile ilgileniyorum. Bu sporda yaklaşık 3-3,5 yıldır emek veriyorum._x000D_ 2014 yılından beri aktif olarak müsabakalara katılıyorum. İlk olarak 2015_x000D_ yılında Bartın’da düzenlenen müsabakalarda Türkiye beşincisi oldum. İkinci_x000D_ müsabakamda Zonguldak’ta yapıldı. 2016 Eylül ayının sonunda bunda Türkiye_x000D_ dördüncüsü oldum. Bu sene 2017’nin başında yani ocak ayında yapılan büyükler_x000D_ müsabakasından ilk beşteydim. Türkiye beşincisi oldum. Çorumda yapılan Gençler_x000D_ ve 23 Yaş altı Türkiye Halter Şampiyonasında Türkiye ikincisi oldum. 90 kilo sikletinde_x000D_ yarıştım. 60 kilo koparma, 72 kilo silkme hareketi yaparak toplamda 132 kilo_x000D_ ile Türkiye ikincisi oldum. Başarılarımı öncelikle eşime borçluyum. Ahmet_x000D_ Taştan kendisi benim hocam olur aynı zaman da eşim. 2014 Aralık ayından beri_x000D_ evliyiz. Onunda bana bu sporda çok desteği olmuştur. Erzincan’da ilk bayan_x000D_ halterciyim. Bu spora öncelikle bir duyuru ile başladım. 13 Şubat spor_x000D_ salonumuz var Erzincan’da. Bunun önünde bir duyuru gördüm ve madem erkekler_x000D_ yapıyor bende bunu deneyerek başarabileceğimi düşündüm ve başardım şuanda. Hedefim_x000D_ öncelikle Türkiye şampiyonu, daha sonra Avrupa ve dünya şampiyonalarında_x000D_ yarışmak olacaktır. Bunlardan kendimde büyük bir performans ve derece_x000D_ bekliyorum. İnşallah hayırlısıyla her işin üstesinden geleceğiz. Eşimin babası_x000D_ da yani kayınpederim de Sıtkı Taştan 55 yıldır halter sporu ile uğraşmakta._x000D_ Onunda bana desteği çok büyüktür. Teknik bilgilerinden dolayı bana çok yoğun_x000D_ ilgi göstermektedir. Kimsenin bilmediği hareketleri yapmamı sağlıyor. Vücudumda_x000D_ hiç çalışmayan kasım kalmadı. Yani bütün kasların çalışması için her gün farklı_x000D_ farklı hareketler yapmama yardımcı oluyor. Bayanlarda bence bu sporu yapmalı._x000D_ Erkek bayan aslında fark etmiyor. Boyu kısaltır diyiyorlar. Ben 1,80_x000D_ boyundayım. Ve 3,5 yıldır bu sporu yapıyorum ve bir santim bile kısalma olmadı._x000D_ 17 yaşımda başladım. Bununla alakalı olarak tam gelişme çağında başladığım için_x000D_ hani bir kısalma söz konusu olmuyor. Genellikle bu halter boyu kısaltır aileler_x000D_ çok ön görülü. Dışarıda baktığımız zaman tüm kısa insanlar halter yapmıyor sonuçta._x000D_ Bayanlar her şeyin üstesinden geliyor. Neden halterin üstesinden gelemesin._x000D_ Bileğimiz kırılır. Yok belimiz ağırır diye söylüyorlar ama evde kanepeleri_x000D_ kaldırıyorlar. O zaman bunda da belin ağırır. Spor sağlıktır. İlk başta sağlık_x000D_ için yapılması gerekiyor. Sağlığın ötesinde başarabildiğini gördüğün zaman_x000D_ zaten emin olun bayanların tümü için söylüyorum her şeyin üstesinden geldiğiniz_x000D_ gibi halteri de başarırsınız”       

Halter Antrenörü ve Eş Ahmet Taştan: “Gençlik Spor_x000D_ İl Müdürlüğünde 7 yıldır antrenörlüğüm var. 5 yaşında haltere başladım. 25_x000D_ yıldır bu işin içindeyim. 18 yıllık sporcu geçmişim var. Türkiye de Avrupa da_x000D_ derecelerim var. Beni de bu spora başlatan babam. 5 yaşından beri bu işi_x000D_ yapıyorum. Babam da 55 yıldır halter antrenörlüğü yapıyor. Dünya çapında Avrupa_x000D_ da birçok derecesi vardır. Sporcuları da öyledir. Konu eşim olduğu zaman da_x000D_ halter sayesinde tanıştık. 2014 yılı Mart ayında geldi haltere başladı. Halter_x000D_ sayesinde tanıştık. 2014 Aralık ayında evlendik. Evde olan bütün desteğimi_x000D_ sporda da ona veriyorum. En son 24-27 Ağustos’ta Gençler 23 Yaş altı Ferdi_x000D_ Türkiye Şampiyonasında Türkiye ikincisi oldu. Tekrardan tebrik ediyorum onu._x000D_ Amacımız Avrupa. Haftada 7 gün antrenman yapıyoruz. Günde 3 saat 3,5 saat_x000D_ antrenman yapıyoruz. Diğer sporcularımzı da aynı şekilde. Hedefimiz Avrupa,_x000D_ dünya. Allah nasip ederse olimpiyat. Allah nasip ederse çocuğum olduğu zaman_x000D_ onu haltere ilk haltere başka bir spor düşünmüyorum”

_x000D_ _x000D_

Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl_x000D_ Müdürü Volkan Burak Mumcu, halter sporunda her geçen gün başarıların arttığını_x000D_ ifade ederek: “24-27 Ağustos tarihleri arasında Çorum’da yapılan 23 yaş altı ve_x000D_ gençler Türkiye Şampiyonasında Melike Berna Taştan kızımız 90 kilogram siklette_x000D_ 60 kilogram koparma, 72 kilogram silkme yaparak Türkiye 2. Oldu. Toplamda 132 kg_x000D_ kaldırdı. Bizim için oldukça önemli neden önemli, Melike Berna kızımız_x000D_ Erzincan’da ilk bayan halter sporcusu. Yaklaşık 3-4 yıllık bir emekle Türkiye_x000D_ 2.’liğine ulaşmış oldu.  1 kilo ile kaçırdı Türkiye şampiyonluğunu,_x000D_ inşallah bir daha ki Türkiye Şampiyonasında da o hatasını telafi edip Türkiye_x000D_ şampiyonu olacak. İlimizde halter sporu oldukça önemli. Çok eski köklü bir_x000D_ tarihi var. Başta Sıtkı Taştan hocam olmak üzere bir çok Dünya Şampiyonu,_x000D_ olimpiyatlara sporcu gönderdi. Bunların başında Bünyamin kardeşimiz yer alıyor._x000D_ Halter sporuna emek veren Sıtkı hocama emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum._x000D_ Oldukça başarılı, çalışkan, azimli, Türkiye de bir isim yapmış hocamız haltere_x000D_ de çok büyük hizmetleri var. Ondan aldığı bayrağı oğlu devam ettiriyor. Melike_x000D_ kızımız da gelini Sıtkı hocamızın. Bu güzel bir şey, aileden gelen bir gelenek_x000D_ olması, devam ettiriliyor olması. Halter ilimizde oldukça başarılı bir spor_x000D_ branşıdır. Bu spor branşında hem erkeklerde hem bayanlarda artık derece_x000D_ alıyoruz, Türkiye şampiyonları çıkarıyoruz. Sosyal imkanlar biraz daha iyi_x000D_ olacak inşallah ilerleyen yıllarda. Daha çok Türkiye şampiyonu, daha çok Avrupa_x000D_ Dünya şampiyonları, olimpiyat şampiyonları çıkarmayı hedefliyoruz” dedi. 

_x000D_ _x000D_
Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!