Fırat’a Altın Gerdanlık
DSİ 8. Bölge Müdürlüğü Kemah Barajı ve HES İle Fırat Nehrine Altın Gerdanlık Takacak
DSİ 8. Bölge_x000D_ Müdürlüğü Kemah Barajı ve HES İle Fırat Nehrine Altın Gerdanlık Takacak
_x000D_ _x000D_DSİ 8. Bölge Müdürlüğü Fırat_x000D_ nehrine altın bir gerdanlık takmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda DSİ 8. Bölge_x000D_ Müdürü Bahtiyar Kabadayı, özel sektör tarafından yapılacak olan Erzincan Kemah_x000D_ Barajı ve HES projesinin aks yerinde incelemede bulundu. Baraj Kemah ilçesine_x000D_ bağlı Alp köyünün güneybatısında Fırat nehri üzerinde kurulacak.
Bölge Müdürü Bahtiyar Kabadayı’nın_x000D_ yaptığı incelemeye Bölge Müdür Yardımcısı M. Faruk Kılıç, 82. Şube Müdürü_x000D_ Abdurrahman Durmuş, Barajlar ve HES Şube Müdürü Volkan Gezder, Jeoteknik_x000D_ Hizmetler ve YAS Şube Müdürü Cenk Yıldırım ve kontrol mühendisleri eşlik etti.
Temelden yüksekliği 100 m olacak_x000D_ olan barajın toplam kurulu gücü 202,15 MWh toplam enerjisi ise 547,5 GWh dir._x000D_ Kemah Barajı ve HES enerji amaçlı yapılacak olup ayrıca bölge halkına istihdam_x000D_ sağlaması konusunda önemli bir yere sahip olacaktır.
_x000D_ _x000D_
Benzer Haberler
Sarıgül, dünyada herkese yer var. Tahammül edelim, affedelim
Vali Aydoğdu’dan Kurban Bayramı Mesajı
Zabıta Ekipleri Tatlı İmalathanelerinde Denetimlerini Sürdürüyor
Kabadayı: “Bu Bayram da Birlikteyiz, Beraberiz”
Karaman’dan Kurban Bayramı Mesajı
Hayvan Pazarında bayram yoğunluğu
Başkan Bekir Aksun’dan Kurban Bayramı Mesajı
Tanoğlu’ndan Kurban Bayramı Mesajı: “Birlik ve Dayanışma İçinde Nice Bayramlara”