xvideos.com zenededeneme vonbonusu vewereveren siteler yarrak yarrak dinimi binisi virin sitilir 3131 Telefon

WhatsApp
Güvenli Trafik Projesi Hayata Geçirildi
Güvenli Trafik Projesi Açılış ve Bilgilendirme toplantısı yapıldı. Dünya Sağlık Örgütü, Erzincan İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü iş birliği ile Erzincan Belediyesi çok amaçlı toplantı salonunda düzenlenen Trafik Güvenliği Projesi açılış ve bilgilendirme toplantısında emniyet kemerinin önemine vurgu yapıldı.
Düzenlenen toplantıya Vali Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Üniversitesi rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Dünya Sağlık Örgütü(WHO) Türkiye Temsilcisi Pavel Ursu, Dünya Sağlık Örgütü Trafik Güvenliği Proje Koordinatörü Toker Ergüder, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Bekir Keskinkılıç, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Daire Başkanı Sertaç Polat, Emniyet Müdürü Doğan İnci, Halk Sağlığı Müdürü Doğan İnci, kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. 

Toplantının başında sunum eşliğinde bilgiler veren Erzincan Emniyet Müdürlüğü 4. Sınıf Emniyet Müdürü Dr. Fatih Vursavaş, “İnsanlarımızı bilgilendirsek ve bir defa o emniyet kemerini takmadığımız zaman ki sonuçları onlara gösterme fırsatımız olsa diye düşünüyorum. Sadece bizim ülkede ki kazalarla ilgili trafik güvenliği aklımıza geliyor. Fakat bunun küresel bir boyutu var. her yıl dünyada bir milyon 250 bin kişi hayatını kaybediyor. 50 milyon insan yaralanıyor. Yada sakat kalıyor. 518 milyar dolarlık bir sosyo ekonomik kayıp var. Ülkelerin gayri safi milli hasılalarının yüzde 2-3 denk gelen bir sosyoekonomik kayıp mevcut. Dünyada her saatte 158 kişi trafikte hayatını kaybederken her üç dakikada bir çocuk hayatını kaybediyor” dedi. 
Daha sonra bir konuşma yapan Dünya Sağlık Örgütü Proje Koordinatörü Doç Dr. Toker Ergüder, emniyet kemeri takma konusunda halkın bilinçlendirilmesi gerektiğini belirterek; “2016 yılında Erzincan’da trafik güvenliği konusunda çalışmaya başlayacağız. Burada ki temel amacımız trafikte en çok ölüme sebep olan bazı risk faktörleri hakkında toplumda vatandaşlarda bilinç oluşturup, ceza yemeden, beklide trafik polislerine gerek olmadan herkesin evinden çıktığı anda emniyet kemeri takmasını sağlamak. Hız limitlerine uymasını sağlamak gibi bir takım önlemleri alacağız” dedi. 
Emniyet Müdürü Doğan İnci, trafik kazaların önüne geçebilmek için kurumların organize bir şekilde birlikte çalışmalarına vurgu yaparak; “Trafik sorunlarıyla mücadele, karayolu denetleme, eğitim, bilgilendirme, farkındalık oluşturma, sağlık hizmetlerinin sunulması, otomotiv endüstrisi gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösteren çok sayıda paydaşın organize işbirliği içerisinde çalışmaları gerekmektedir. Bu alanlarda alınan ve etkili yaptırımları da içeren önlemlerin yasal çerçevelerinin oluşturulmasına yönelik mevzuat çalışmalarının yapılması neticesinde denetim faaliyetlerinin güçlendirilerek artırılması trafik sorunuyla mücadelenin temel taşlarını oluşturmaktadır” dedi.

Dünya Sağlık Örgütü Türkiye ofisi Başkanı Dr. Pavel Ursu, emniyet kemeri takma konusunda uygulama ve farkındalığın artırılması gerektiğini söyleyerek; “19 Ekim 2015 tarihinde Cenevre’de yayınlanan 2015 Yol Güvenliği Dünya Sağlık Örgütü Küresel raporundan bahsetmek istiyorum. Bu rapora göre geçtiğimiz yıl tüm dünya genelinde maalesef ki bir milyon 250 bin kişi hayatını kaybetti. Daha önce yapılan sunumlarda da bahsedildiği gibi tüm dünya genelinde bu konuların iyileştirilmesi ve çözümlerine yönelik adımlar atılmakta. Ancak maalesef bu rakam oldukça büyük ve daha iyi tanımlamak gerekirse dünya haritasından bir şehrin silinmesi olarak tanımlayabiliriz. Bu noktada çok fazla ülkede çalışmalar yapıldığını biliyoruz. Gerekli mevzuat düzenlemelerine yönelik çalışmalar var. bu mevzuatlarda emniyet kemeri, hız sınırı belirlenmesi, alkollü araç kullanımına yönelik bazı tanımlamalar yapılmış durumda. Ancak tabii ki bütün bu düzenlemelerin başarıya ulaşması için uygulamak faktörü oldukça önemli. Dolayısıyla uygulamayı nasıl hayata geçireceğimiz konusunda çalışmalar yürütmemiz lazım. Diğer ülkelere de baktığımızda mevzuatını çok güzel oluşturmuş ülkeler olduğunu görüyoruz. Ancak maalesef bu ülkelerde ölüm oranının ve kaza oranının aynı oranda yüksek olduğunu görüyoruz. Bunun nedeni de bu ülkelerde bu konularda farkındalığın artırılmaması ve bu ülkelerde insanların duyarlılığının artmamış olması, uygulamanın zayıf olması. Türkiye örneğine geldiğimiz zaman Türkiye’nin çok doğru adımlar attığını görüyoruz. Hem merkez düzeyde hemde yerel düzeyde önemli adımlar atıldığını görüyoruz” dedi. 

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Bekir Keskinkılıç, farkındalığın yaşam tarzı haline getirilmesinin önemli olduğunu belirterek; “İl Emniyet Müdürümüz çarpıcı bir rakam verdi. Geçtiğimiz yıl aramızda var olan 58 vatandaşımız sizlerin kardeşleri, babaları, anneleri, akrabaları belki çocukları artık aramızda yok. Sadece trafik kazası sonrası yok. Çok rahat önleyebileceğimiz bir nedenle yok. Bu yıl da belki bir o kadarını kaybedeceğiz. Bunlara bir dur dememiz lazım. Emniyet kemerinin çok önemli olduğunu bilen milyonlarca insan arabaya binince çeşitli bahanelerle o kemeri takmaz. Dolayısıyla farkındalık önemlidir ama yetmez. Farkındalığımızı hayat anlayışı haline getirmezsek bu tarz toplantılar boşa olacaktır” dedi.

Programda son olarak konuşan Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, “Trafikte yaşanan can ve mal kayıpları ne yazık ki ülkemizin en büyük sorunlarının başında geliyor. Trafik kazalarının neler getirip neler götürdüğü konusunda trafikte güvensizliğin ne gibi sonuçlar ortaya çıkardığını gördük. Ama her şey konuşuluyor her şey yapılıyor. Ancak trafik kazaları bir türlü önlenemiyor. Demek ki trafik kazalarının neden önlenemiyor konusunda bir sıkıntı var. Bu konuda ayrıca bir araştırma yapmak lazım. Ateş düştüğü yeri yakar. Senede bir milyon kayıp bize sadece bir rakam gibi geliyor. Ama o bir milyon kişinin yakınlarına bir sormak lazım. Neler getiriyor, neler götürüyor. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Bizim inancımızda bir insanı yaşatan bütün insanlığı yaşatmış gibidir. Bir insanı öldüren de bütün insanlığı öldürmüş gibidir. Eğer biz bu çalışma ile bir insanı kurtarabiliyorsak bütün insanlığı kurtarmış gibi oluyoruz. Eğer çalışmazsak, bu konuda gayret göstermezsek bir insan ölürse bütün insanlığı öldürmüş gibi oluruz. Ülkemiz modern yollar kavuşmasına rağmen, araçların güvenlik sistemlerini geliştirmemize rağmen kazalara engel olamıyoruz. Bundan aşırı hız tutkusu, aşırı yorgunluk, dikkatsizlik ve diğer sebepler etkili oluyor” dedi.
Yapılan konuşmalarına ardından projeyi gerçekleştiren kurum ve kuruluş temsilcilerine plaket verildi.  

_x000D_ _x000D_
Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!