xvideos.com zenededeneme vonbonusu vewereveren siteler yarrak yarrak dinimi binisi virin sitilir 3131 Telefon

WhatsApp
Hatipoğlu; “Yenilenebilir Enerji Geleceğimiz İçin Önemlidir”

Erzincan TSO Meclis Başkanı Mehmet Erkan Hatipoğlu;_x000D_ “Yenilenebilir enerji geleceğimiz için önemlidir.”

_x000D_ _x000D_

Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası girişimleri ile_x000D_ kurulması planlanan Yenilebilir doğa dostu enerji üretmek adına Güneş Enerjisi_x000D_ İhtisas alanı tahsisi için Erzincan valiliği ile ilk talebin iletildiği görüşme_x000D_ gerçekleştirildi.

_x000D_ _x000D_

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman’ın talimatı ile konu_x000D_ ile ilgili tarafların bir araya getirilerek oluşturulan komisyon çalışmalarına_x000D_ başladı. Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası adına komisyonda yer alan Meclis_x000D_ Başkanı Mehmet Erkan Hatipoğlu konu ile ilgili kamu oyunu bilgilendirme amaçlı_x000D_ yaptığı açıklamada hedeflerinin kendi kendine enerjisi yeten bir Erzincan_x000D_ oluşturmak olduğunun altını çizdi. Hatipoğlu, 1 mw bir enerji üretimi için_x000D_ yaklaşık 20 dönümlük bir arazi tahsisi gerçekleşmesi gerektiğine vurgu yaptı._x000D_ Hatipoğlu açıklamasına şöyle devam etti.

_x000D_ _x000D_

“Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji_x000D_ Kaynakları Daire Başkanlığı, Konya Sanayi Odası ve Van Ticaret ve Sanayi Odası_x000D_ ile yaptığımız araştırmalar neticesinde il bazında belirlenecek olan ihtisas_x000D_ alanlarıyla ilgili ilk aşama olarak Valilik kanalıyla başvurumuzu_x000D_ gerçekleştirdik. Örnek fizibilite raporları ile desteklediğimiz başvurumuzu_x000D_ Valimiz Süleyman Kahraman’a ilettik. Amacımız kendi kendine enerjisi yeten_x000D_ hatta fazla enerjisini ülkeye katma değer sağlamak için hizmete sunabilen bir_x000D_ proje üretmektir. Somut olarak düşünürsek 1 Mw’lık bir enerji 300 evin elektrik_x000D_ enerjisi ihtiyacını karşılamaktadır. İlk etap da OSB bölgesinde hizmet veren yatırımcılarımıza_x000D_ sunulacak bu enerji  ile hem_x000D_ yatırımcımızı desteklemiş olacak hem de tecrübelerimize tecrübe katarak daha_x000D_ büyük düşünerek daha öncede belirttiğim gibi enerjisi kendi kendine yeten bir_x000D_ Erzincan inşa etmektir. İlimizde bu konuya ilgili olarak yenilenebilir enerji_x000D_ sistemleri veya elektrik üretimi sektöründe faaliyet gösteren Odamıza kayıtlı_x000D_ firmalar bulunmaktır. Onlarında tecrübelerinden faydalanarak şehrimize hizmet_x000D_ edeceğiz. Türkiye güneş enerjisi potansiyeli açısından, Avrupa’nın güneşe destek_x000D_ veren en büyük ülkesi Almanya ile kıyaslandığında yaklaşık iki kat daha verimli_x000D_ bir ülke konumundadır. Yıl boyu alınan güneş ısınımı bakımından ülkemizin en_x000D_ verimli bölgeleri, güneye yakın bölgeler olmasına rağmen Erzincan’ın aldığı_x000D_ güneş ısınımı seviyeleri ile aralarında çok büyük farklar bulunmamakla beraber_x000D_ kurulum yeri seçilirken sahanın güneş enerjisi postansiyelinin tesis kurulum ve_x000D_ işletme maliyetlerinin doğru belirlenmesi son derece önemlidir. Doğru adımlar_x000D_ ve araştırmalarımızla en az maliyetli en verimli güneş enerjisi alanları kurmak_x000D_ için çalışmaya devam edeceğiz.” Dedi.

_x000D_ _x000D_
Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!