xvideos.com zenededeneme vonbonusu vewereveren siteler yarrak yarrak dinimi binisi virin sitilir 3131 Telefon

WhatsApp
Hedefimiz 2023 Yılında Üniversiteler Arasından İlk 30 Arasına Girmek

Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas_x000D_ Çapoğlu, Erzincan basını ile bir araya gelerek Erzincan Üniversitesinin 10._x000D_ Yılında planlanan çalışmaları ve 10 yıllık süreci değerlendirdi. 10 yıllık_x000D_ süreç içerisinde Erzincan Üniversitesinin emin adımlarla hedefine ilerlediğini_x000D_ söyleyen Rektör Çapoğlu, “Hedefimiz 2023 Yılında Erzincan Üniversitesi_x000D_ Türkiye’de ki Üniversiteler Arasından İlk 30 Arasına Girmek” dedi.

_x000D_ _x000D_

Yalnızbağ Yerleşkesi Sosyal Tesislerinde_x000D_ düzenlenen buluşma toplantısına Rektör Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Üniversite Üst_x000D_ Yönetimi ve basın mensupları katıldı. Toplantıda basın mensuplarına_x000D_ Üniversitenin 10. Kuruluş Yıldönümü kapsamında düzenlenecek olan etkinlikler_x000D_ hakkında bilgiler aktaran Rektör Çapoğlu, etkinlikler kapsamında konferans,_x000D_ sergi, sempozyum, kongre başta olmak üzere birçok etkinlik düzenleneceğini_x000D_ ifade etti.  Üniversitenin 10 yıllık gelişimi hakkında istatistiki_x000D_ bilgiler aktaran Rektör Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, “Kuruluşumuzdan bu yana_x000D_ geçirdiğimiz aşamaları ve vardığımız hedefleri hep birlikte bu sene_x000D_ paylaşacağız. Erzincan Üniversitesi kuruluşunun 10. Yılını yoğun bir etkinlik_x000D_ programı ile kutlanacaktır” dedi.

Rektör Prof. Dr. Çapoğlu; “Erzincan Üniversitesi_x000D_ kuruluşunun 10. Yılını kendisine yakışır bir şekilde pek çok aktivite ile_x000D_ kutlayacak. Kuruluşumuzdan bugüne kadar geçirdiğimiz gelişmeleri bu sene_x000D_ paylaşacağız. Çeşitli aktivitelerle üniversitemiz pek çok alanda bir nevi_x000D_ vitrine çıkmış olacak. 2006 yılında kurulduğunda şehirde 5 ayrı kampüste_x000D_ faaliyet gösteren üniversitemiz 9 bine yakın öğrencisi ile yaklaşık 150’ye_x000D_ yakın öğretim elamanı ile 100 civarında çalışanı ile yola çıkmıştır. Her yıl_x000D_ gelişme göstererek bugün itibariyle 2015 yılına geldiğimizde şehir de ki üç_x000D_ ayrı kampus ve merkez Yanlızbağ kampüsü ile 280 bin metrekare kapalı alanı ile_x000D_ hizmet verir duruma gelmiştir. Bu alanlarda yaklaşık 21 bin öğrenci ile 850_x000D_ civarında öğretim elemanı, yaklaşık 500 civarında ki idari ve diğer çalışan_x000D_ yardımcı personeli ile ciddi bir gelişme göstermiştir. Bu arada 2011 yılında_x000D_ Tıp Fakültesinin birlikte kullanımıyla Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma_x000D_ Hastanesi ile sağlık alanında faaliyet yürütmektedir. Mengücek Gazi Eğitim ve_x000D_ Araştırma Hastanesinde ki yaklaşık 250 yataklı hastane ve Devlet Hastanesinin A_x000D_ Bloğunda ki 150 yatak kapasitesi ile birlikte 400 yataklık kapasitesi ile bu_x000D_ hizmetleri sürdürmektedir. 2011 yılında yaklaşık 16 bin hasta yatırırken bu_x000D_ kurumda bugün itibariyle 23 bin hasta yatırılabiliyor. Binde 15 civarlarında_x000D_ olan hasta sevk oranları bugün binde 8 e düşmüştür. Pek çok büyük vakalar,_x000D_ operasyonlar bu tesislerimizde yapılabilmektedir. Geçen bir yıl içerisinde 2_x000D_ bin 200 civarında anjiyo yapıldı. Yaklaşık 150’ye yakında açık kalp ameliyatı_x000D_ yapıldı hastanemizde. Yaklaşık bin 500 yakın hastanemizde koroner yoğun bakımda_x000D_ takip edildi. Bir yıl içerisinde. Bu şekilde ciddi bir katkısı oldu. Yaklaşık_x000D_ yıllık cirosu 30 milyon olan hastanemizin geçen yıllık cirosu 74 milyon liraya_x000D_ ulaştı. Bu hastanede çalışan hekimlerin sayısı arttı. 2010 yılında 68 hekimle_x000D_ çalışırken bugün hastanemizde 144 hekim çalışmaktadır. Dolayısıyla ciddi mana_x000D_ da kalitede ve rakamlarda artış sağlandı. Sağlık alanında da ciddi bir ilerleme_x000D_ yaşandı. Ülke de ki sağlık personeli açığından bizde nasipleniyoruz. Bazı_x000D_ alanlarımızda sıkıntılar yaşıyoruz. Yeterli personel olmadığı için onları_x000D_ buraya kabul edemiyoruz. Çalışmalarımız da bu yıl 10. Yıl etkinlikleri olarak_x000D_ pek çok etkinlikle huzurunuza çıkacağız.

Okullarımız Eylül ayında açıldı. İlk olarak bir_x000D_ eczacılık kongresi düzenledik. Yaklaşık 50’ye yakın yurt dışından katılım oldu._x000D_ Akabinde ortopedi çalıştayı düzenledik. Pek çok üniversiteden hocalar ortopedi_x000D_ alanında burada bilgilerini ortaya koydular yenilikleri konuştular. Önümüzdeki_x000D_ günler içinde bunlar birbirini takip edecek. Erzincan Üniversitesi olarak yıl_x000D_ içerisinde pek çok alanda aktivitelerimiz olacak. Hedefimiz 2023 yılında_x000D_ Erzincan Üniversitesi Türkiye’de ki üniversiteler arasından ilk 30 arasına_x000D_ girmek. Birinci hedefimiz budur. O hedef için geçtiğimiz süre içerisinde_x000D_ aldığımız yol oraya varacağımızı bize göstermektedir. Herkesin katkı ve desteği_x000D_ ile bunu başaracağız.       

_x000D_ _x000D_

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ

Erzincan Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde ki_x000D_ öğrencilerimiz sanayi de ilgili kollarla yıl içerisinde iş birliği içerisinde_x000D_ oluyor. O işletmelerin sahipleri yöneticileri gelip öğrencilerimize yaptıkları_x000D_ işi anlatıyorlar. Sonra da o işyerlerini gezen öğrencilerimiz bir kültür_x000D_ ediniyorlar. Bunun dışında sanayide problem yaşayan sanayicilerin teknik manda_x000D_ problemlerini paylaştıkları hocalarımız var. Onlar o konulara çözümler_x000D_ üretiyorlar. Üniversite Sanayi İşbirliği içerisinde bir sanayicimizle birlikte_x000D_ yaptığımız çalışmada silah namlusu ömrünü uzatma projesi planladık ve bu_x000D_ projede son noktaya geldik. En son noktada şimdi patentini alacağız ve bu_x000D_ Türkiye için de çok önemli bir proje olacak. Testlerini yaptık. Şuan da ki_x000D_ mevcut silahların namlularının dayanıklıklarının 5-10 katı namlu üretimi_x000D_ gerçekleştirdik.

Güneş enerji sempozyumu yaptık. Dünya da ilk on_x000D_ enerjici olan bir hocamızı yurt dışından davet ettik. Onun yanında yine_x000D_ Türkiye’de enerji alanında çok iyi olan hocaları getirdik. Erzincan ile ilgili_x000D_ ne yapabiliriz diye konuştuk. Bununla ilgili bir çalışma başlattık. Bunun için_x000D_ Erzincan da önce şehir alanı içinde ki güneş enerjisi potansiyelini_x000D_ çıkartacağız. Ondan sonra üniversite bu işte öncülük etsin diye küçük çapta bir_x000D_ santral kuracağız. 50KW lık bir santral. Orada enerji üretmekten öte arge_x000D_ çalışmaları yapılacak” dedi.  

_x000D_ _x000D_

Programın sonunda basın mensuplarından gelen soruları cevaplayan_x000D_ Rektör Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, basın mensuplarına bu yıl faaliyete giren_x000D_ Sosyal Tesisleri gezdirerek, tesisler hakkında bilgiler verdi.

_x000D_ _x000D_
Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!