xvideos.com zenededeneme vonbonusu vewereveren siteler yarrak yarrak dinimi binisi virin sitilir 3131 Telefon

WhatsApp
Kadın Çiftçi Eğitim Projesi Sona Erdi

Kadın Çiftçi Eğitim Projesinin Erzincan ayağı,_x000D_ Üzümlü ilçesinde düzenlenen sertifika töreni ile sona erdi. Eğitim programını_x000D_ başarıyla tamamlayan 39 kursiyere sertifikaları verildi.

_x000D_ _x000D_

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı,  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve_x000D_ Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından ülke genelinde organize edilen Kadın_x000D_ Çiftçi Eğitim Projesinin Erzincan ayağı, Üzümlü ilçesinde düzenlenen sertifika_x000D_ töreni ile sona erdi. Törende eğitim programını başarıyla tamamlayan 39_x000D_ kursiyere sertifikaları verildi.

_x000D_ _x000D_

         Üzümlü_x000D_ Öğretmenevinde düzenlenen törene Erzincan Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, Üzümlü_x000D_ Kaymakamı Emre Nebioğlu, Üzümlü Belediye Başkanı Ahmet Sazlı, İl Gıda Tarım ve_x000D_ Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz, İl Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Muhammer_x000D_ Doğan, Üzümlü Ziraat Odası Başkanı İhsan Yeşilbaş, Üzümlü protokolü ve kadın_x000D_ kursiyerler katıldı.

_x000D_ _x000D_

         Tören_x000D_ Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Erzincan Gıda Tarım ve_x000D_ Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl müdürlüğünce_x000D_ hazırlanan tanıtım filmlerinin gösterimi gerçekleştirildi.

_x000D_ _x000D_

Sertifika töreninin_x000D_ açılış konuşmasını yapan Üzümlü Ziraat Odası Başkanı İhsan Yeşilbaş, ilçede_x000D_ yaşayan kadınlara yönelik olarak son derece faydalı bir eğitim sürecini_x000D_ tamamladıklarını ifade ederek, eğitim programına katkı sağlayan kurumlara ve_x000D_ kadın çiftçilere teşekkür etti.

_x000D_ _x000D_

Törende konuşan Aile ve_x000D_ Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammer Doğan, Bakanlıklarının toplum içerisinde_x000D_ yer alan özürlü, çocuk, yaşlı gibi dezavantajlı kesimlere el uzattığını ifade_x000D_ ederek hedef kitleleri arasında ailenin temel taşını oluşturan kadının da_x000D_ bulunduğunu söyledi. Gerek eğitim gerekse maddi ve manevi anlamda bu kesimlerle_x000D_ sürekli iletişim halinde bulunduklarını söyleyen İl Müdürü Doğan, kadının_x000D_ eğitiminin toplumun gelişmesinde son derece aktif rol oynadığını söyledi.

_x000D_ _x000D_

         Daha sonra kürsüye gelen Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık_x000D_ İl Müdürü Sırrı Yılmaz, “Kırsal Kalkınmanın temel eşiğini oluşturan kadının her_x000D_ konuda olduğu gibi eğitim alanında da ciddi yardıma ihtiyacı olduğu_x000D_ gözlenmektedir. Kırsalda kadın çiftçi eğitimi erkek çiftçilere göre daha_x000D_ zordur. Çünkü evi dışında kadınların toplanıp herhangi bir aktivite yaptıkları_x000D_ kahvehane ,köy odası gibi yerler mevcut değildir. Bu nedenle kadın çiftçi_x000D_ eğitimlerinin projelendirilerek belirli mekanlarda uygun zamanlama ile_x000D_ yapılması gerekmektedir. Tarımın her safhasında görev alan, en ağır işlerin_x000D_ altına giren, emeğini azami şekilde harcayarak tarımsal üretime katkıda bulunan_x000D_ kadınlarımızın, bu emeklerinin karşılığını asla ödeyemeyiz. Üzümlü ilçesinde 39_x000D_ kadın çiftçiye, Ev ekonomisi, Toplumsal cinsiyet eşitliği, Türkiye’de kadın_x000D_ erkek eşitliği alanında mevcut durum, yasal gelişmeler, uluslar arası_x000D_ gelişmeler, kurumsal yapılanmalar, Kadına yönelik şiddet, kişi hak ve_x000D_ özgürlükleri, sosyal güvenlik konularında 5 günlük eğitim verilmiştir. Ailenin_x000D_ yapıtaşını oluşturan vefakar ve fedakar kadınlarımızın kendi yasal haklarını_x000D_ tanımaları, kendilerine olan güvenlerinin artması, sağlıklı ve mutlu nesillerin_x000D_ yetişmesi bu tür eğitimler ile _x000D_ sağlanacaktır” diye konuştu.

_x000D_ _x000D_

Üzümlü Kaymakamı Emre_x000D_ Nebioğlu ise, gelişen dünyada geleneksel Türk aile yapısının korunması_x000D_ gerektiğini söyledi. Toplumda kadının önemli bir role sahip olduğuna dikkat_x000D_ çeken Nebioğlu, özellikle kırsal kesimde yaşayan kadınların eğitim konusunda_x000D_ zorluklarla karşılaştığını, devletin bu eksikliği tamamlamak için başarılı_x000D_ çalışmalar gerçekleştirdiğini söyledi.

_x000D_ _x000D_

Son olarak kürsüye_x000D_ gelen Erzincan Vali Yardımcısı Ahmet Türköz ise, Üzümlü ilçesinde sık sık_x000D_ kadınlara yönelik olarak eğitim düzenlendiğini, bunun son derece önemli_x000D_ olduğunu vurguladı. Bu tür eğitimlerin düzenlenmesinde devletin tüm imkanlarını_x000D_ seferber ettiğini belirten Vali Yardımcısı Türköz, kadına verilen eğitimin_x000D_ meyvelerinin süreç içerisinde toplandığını söyledi. Verilen eğitimlerin_x000D_ çeşitliliğinin de son derece önemli olduğunu kaydeden Türköz, Üzümlü’de verilen_x000D_ eğitimde emeği geçenlere teşekkür etti.

_x000D_ _x000D_

Düzenlenen törende daha_x000D_ sonra 39 kursiyere sertifikaları takdim edildi.

_x000D_ _x000D_
Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!