Kümes Hayvanları Sektörü Büyüyor
İl Müdürü Murat Şahin, 2015 yılında merkeze bağlı Ergan köyünde 30 bin kapasiteli tek kümes olarak başlamış ve 2022 yılında ikinci kümesin eklenmesiyle kapasitesini 60 bin'e çıkaran Etlik Tavuk Çiftliğini ziyaret etti.
İl Müdürü Murat Şahin, 2015 yılında merkeze bağlı Ergan köyünde 30 bin kapasiteli tek kümes olarak başlamış ve 2022 yılında ikinci kümesin eklenmesiyle kapasitesini 60 bin'e çıkaran Etlik Tavuk Çiftliğini ziyaret etti. Çiftlik hakkında bilgi veren işletme sahibi Hayati Terzioğlu; Et ve Süt Kurumu Erzincan Tavuk Kombinası'na sözleşmeli olarak üretim sağlayarak yılda 6 dönemde toplamda 60 bin tavuk üretimi gerçekleştirdiklerini belirterek, 25 yaşında sektöre adım attığını ve 8 yıldır Ergan köyündeki Etlik Tavuk Çiftliği'nde faaliyet gösterdiklerini, tarım ve hayvancılıkta modern tesislerden birini daha Erzincan'a kazandırmış olmanın mutluluğunu dile getirdi.
Erzincan genelinde işletmeleri sık sık ziyaret eden İl Müdürü Şahin, "Et ve Süt Kurumunun tek kanatlı kesim kombinasının Erzincan'da olması etlik piliç yetiştiriciliğine olan yatırımları tetikledi ve bölgemizdeki modern etlik piliç yetiştiriciliği sayesinde yeni iş kolları ve istihdam alanları oluşmaya başladı. Bu noktada Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak elimizden gelen desteği üreticilerimize sunmaya devam edeceğiz, yatırımlarını gerçekleştiren üreticilere hayırlı kazançlar diliyoruz," dedi.
Benzer Haberler
Erzincanlı yetiştiriciler ilk hayvanları teslim aldı, bir haftada +2 oldu
Silajlık Mısır, Son Yıllarda Çiftçilerin Gözdesi Olmaya Devam Ediyor
Tercan’da kafeslerde balık üretimi sürüyor
Erzincan’da 1200 kovanıyla üretime destek sağlıyor
10 binin üzerinde ağaç diken üretici Erzincan’a değer katıyor
Erzincan’da su ürünleri sektöründe 15 milyonluk yatırım
Erzincan sebzecilikte emin adımlarla ilerliyor
Cuma Buluşmaları’nın adresi Bayırbağ oldu