KYK’da Kalan Öğrencilerden Anlamlı Çalışma
KYK’da Kalan Öğrencilerden Anlamlı Çalışma
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Erzincan İl_x000D_ Müdürlüğünde kalan kız öğrenciler havaların soğuması ile birlikte yem bulmakta_x000D_ zorlanan kuşlar için atık malzemelerden yaptıkları kuş yuvalarının içine yem_x000D_ bırakarak Ekşisu mesire alanında ki ağaçlara astılar.
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Erzincan İl_x000D_ Müdürlüğünde kalan kız öğrenciler atık malzemeler kullanarak çeşitli renk ve_x000D_ ebatlarda kuş yuvaları yaptılar. KYK da kalan kız öğrenciler yaptıkları_x000D_ yuvaları Erzincan Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Kara ve KYK İl Müdürü Fevzi_x000D_ Sarıçiçek ile birlikte Ekşisu mesire alanında bulunan ağaçlara asarak içlerine_x000D_ yem bıraktılar.
Düzenlenen etkinlik ile ilgili olarak bir açıklama_x000D_ yapan KYK İl Müdürü Fevzi Sarıçiçek; “Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Müdürlüğü_x000D_ olarak tüm Türkiye’deki yurtlarımızda başlatmış olduğumuz Gönül Bağı projesi_x000D_ kapsamında birçok etkinliğin yanı sıra bugün burada kuşlara yönelik kız_x000D_ yurdunda kalan öğrencilerimizin atık malzemelerden hazırlamış oldukları kuş_x000D_ yuvalarını asarak yem bırakma etkinliği yapmış bulunuyoruz. Bizler kuşu ölen çocuğa taziyeye giden bir_x000D_ Peygamberin ümmetiyiz. Dağlarda ki kuşlara yem bırakan bir halifenin_x000D_ takipçileriyiz. Aynı zaman da milyonlarca mülteciye kapılarını, gönüllerini,_x000D_ sofralarını açmış olan bir ülkenin evlatları ve bireyleriyiz. Bizlerde_x000D_ Türkiye’nin büyüklüğünü, gençlerimizin de geleceğimiz adına insanlık adına,_x000D_ vicdan adına hassasiyetlerinin olduğunu göstermek istedik. Bu anlamda_x000D_ çocuklarımızın hazırlamış oldukları kuş yuvalarını Dünya Sulak Alanlar günün de_x000D_ Erzincan’ın kuş cenneti Ekşisu mesire alanında ağaçlara asarak içlerine yem_x000D_ bırakıp kuşlarımıza sahip çıkmaya çalışıyoruz” dedi.
Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Kara, ise yapılan_x000D_ etkinliğin insanlığın ölmediğinin bir göstergesi olduğunu belirterek; “Güzellik_x000D_ güzellik içerisinde KYK kız öğrencileri tarafından yapılan bu etkinlik çok_x000D_ anlamlı. Doğada yüzlerce yıl parçalanma ihtimali olmayan, çözülemeyen bir_x000D_ malzemeyi güzelleştirmiş ve öyle anlamlı bir hale getirmişler ki kuşların yem_x000D_ ihtiyacını gidermeleri için kuş yuvalarına dönüştürmüşler. Bu çok önemli. Şu_x000D_ küreselleşme sürecinde insanların aynı zamanda birbirine yakın ama aynı zaman_x000D_ da da birbirine uzaklık çektiği bir dönem de sadece kendi eksenin de var_x000D_ olduğunu zannettiği dünyada biz insanlar olarak sadece kendimizden sorumlu değiliz._x000D_ Çevremizde ki insanlardan, çevremizde ki hayvanlardan her şeyden sorumluyuz._x000D_ Bizim bir vazifemiz var. Onlarda can taşıyor ve kış şartları ağır. Yem bulamama_x000D_ gibi sıkıntıları var. Geçtiğimiz günlerde de bir belediye işçisi paltosunu_x000D_ çıkarıp bir köpeğe giydirdi. Bunlar insanlık ölmedi dedirtecek davranışlar. Bu_x000D_ organizasyonda bunun bir benzeri. Bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür_x000D_ ederim” dedi.
KYK da kalan öğrenciler ise atık malzemelerden kuş_x000D_ yuvası yaptıklarını ve böyle bir etkinliği katılmaktan dolayı mutlu olduklarını_x000D_ söyleyerek, “Soğuk kış şartlarında hayvanlar yem bulmakta zorlanıyor. Bizler_x000D_ elimizden geldiği kadar onlara destek olmaya çalışıyoruz. Atık malzemelerden_x000D_ yaptığımız kuş yuvalarını ağaçlara asıp içlerine de yem bıraktık. Onlara bu_x000D_ çetin kış şartlarında bir nebzede olsa destek vermek bizi sevindiriyor”_x000D_ dediler.
_x000D_ _x000D_
Benzer Haberler
Erzincan İl Özel İdaresi mülkiyeti kendisine ait dükkan ve ofisleri satışa çıkardı
Erzincan’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 107’nci yılı
Başkan Aksun’dan, 13 Şubat Mesajı
Özmen’den, 13 Şubat Mesajı
AK PARTİ ERZİNCAN İL BAŞKANI ALPAY KABADAYI’DAN 13 ŞUBAT KUTLAMASI
MİLLETVEKİLİ SÜLEYMAN KARAMAN'DAN İLİÇ ALTIN MADENİ KAZASININ 1. YIL DÖNÜMÜNDE ANMA MESAJI!
Siyasi Parti İl Başkanlarından Ortak Açıklama
İki Proje İmzalandı Hayata Geçiyor