Mikrokredi Bayanlara yeni iş alanları oluşturuyor
_x000D_ Erzincanİl Özel İdaresi ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı arasında yapılan protokol ile Erzincan’da yürütülen Mikrokredi projesi kapsamında bir dizi inceleme ve sosyalİşletme bilgilendirme toplantısı için Erzincan’a gelen Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Mütevelli Heyeti Başkanı ve 22. Dönem Milletvekili Prof. Dr. Aziz Akgül, “Hedefimiz Cumhuriyetimizin 100’ncü yılı olan 2023’te yoksulluğun olmadığı bir Türkiye’nin gerçekleşmesine katkı sağlamaktır. Bunu da kadınlarımız başaracaktır.” dedi. _x000D_
Erzincanİl Özel İdaresi ve Türkiye_x000D_ İsrafı Önleme Vakfı arasında yapılan protokol ile Erzincan’da yürütülen_x000D_ Mikrokredi projesi kapsamında bir dizi inceleme ve sosyalİşletme bilgilendirme_x000D_ toplantısı için Erzincan’a gelen Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Mütevelli_x000D_ Heyeti Başkanı ve 22. Dönem Milletvekili Prof. Dr. Aziz Akgül, “Hedefimiz Cumhuriyetimizin 100’ncü yılı olan_x000D_ 2023’te yoksulluğun olmadığı bir Türkiye’nin gerçekleşmesine katkı sağlamaktır._x000D_ Bunu da kadınlarımız başaracaktır.” dedi.
İl Özel_x000D_ İdaresi ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfıişbirliğiyle Erzincan’da başarılı bir_x000D_ şekilde uygulanan Mikrokredi Projesi kendi işini kurmak isteyen kadınlara_x000D_ destek vermeye devam ediyor. Proje kapsamında bayanlara yeni iş alanları_x000D_ oluşturularak ekonomiye nasıl katkısağlayacakları hakkında bilgi veriliyor._x000D_ Türkiye Grameen Mikro Kredi Programı ErzincanŞubesi tarafından üyelerine_x000D_ yönelik Mikro Kredi Uygulamaları kapsamında, Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı_x000D_ salonunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Yapılan toplantıda dar gelirli_x000D_ bayanlara yeni iş alanları oluşturularak ekonomiye nasıl katkı sağlayacakları_x000D_ hakkında bilgiler verildi. Sosyal İşletme Toplantısına Türkiye İsrafı Önleme_x000D_ Vakfı (TİSVA) Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, Morkoz Kozmetik_x000D_ Ürünleri Sosyal İşletmesi Yönetim Kurulu Üyesi Julija Cajevskaja, Türkiye_x000D_ Grameen Mikro Kredi Programı Erzincan Bölge Müdürü İbrahim Gürler ve Erzincanlı_x000D_ Mikrokredi kullanan bayanlar katıldı.
CEBİNİZDEN HİÇ PARA ÇIKMADAN İŞ SAHİBİ OLACAKSINIZ
Toplantıda proje hakkında konuşan_x000D_ TİSVA Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül,“Mikro kredi ile birlikte_x000D_ cebinizden hiç para çıkarmadan iş sahibi olacaksınız. Dar gelirli_x000D_ kadınlarımızın ilave gelir elde etmesine yönelik, çok yaygın olarak_x000D_ satabilecekleri ürünler konusunda sosyal faydayı maksimize ederek dar_x000D_ gelirlilerin ilave gelir elde etmesine katkı sağlamaktadır. Elinizden_x000D_ geldiğince ürün satmaya gayret gösterin. Satacağınız ürünler için müşteride_x000D_ güven sağlamalısınız. Bu şekilde para kazanmanızda artacaktır.” dedi.
KADINLAR AİLE EKONOMİSİNE BAŞARI İLE KATKI SAĞLIYOR
Kadınların aile ekonomisine katkı_x000D_ sağlamadaki başarılarına değinen Prof. Dr. Aziz Akgül, “Türk kadınımız eli,_x000D_ ayağıöpülecek kadındır. Annelerimizin, kardeşlerimizin sadece bir anne olarak_x000D_ değil, çoğu zaman ailenin rızkını temin etme konusunda da nasıl fedakarca_x000D_ çalıştıklarınıve aile ekonomisine katkı sunduklarını biliyoruz. Annelerimiz çok_x000D_ marifetli, çok büyük kabiliyette insanlardır. Fakat öyle olmasına rağmen çoğu_x000D_ zaman sermaye yetersizliğinden ötürü aktif olarak istihdama katılamıyorlar._x000D_ Böyle olunca da kadınlarımız sahip oldukları bu girişimcilik ruhunu ve_x000D_ kabiliyetlerini ekonomiye dahil edemiyorlar. Dolayısıyla da ailelerimizin hayat_x000D_ standartları arzu ettiğimiz seviyeye yükselmiyor. Fakat ufak bir sermaye_x000D_ desteği ile kadınlarımıza katkı sunduğumuzda, onların dürüst bir şekilde, çok_x000D_ iyi bir girişimci olduklarını, ekonomiye katma değer oluşturduklarını ve_x000D_ kimseye muhtaç olmadan, alan el değil, veren el olduklarını görüyoruz. En güzel_x000D_ rızıkta insanın kendi çabasıyla, alın teriyle sağlamış olduğu kazançtır. O_x000D_ kazanç bize ayrı bir tat veriyor ve o rızık bereketli oluyor. Bizim sizlerle_x000D_ beraber olmamızın tek sebebi var. Sizlerin hayat kalitesini artırmak ve daha_x000D_ iyi gelir elde etmenize yardımcı olmak, daha müreffeh bir ortamda_x000D_ yaşamınızısürdürmenize yardımcı olmaktır.” dedi.
ERZİNCAN’DA 600 BAYAN PROJEDENİSTİFADE EDİYOR
Erzincan'da da bu uygulamanın_x000D_ olmasından büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Prof. Dr. Aziz Akgül; “Mikro_x000D_ kredi uygulamasını 2003 yılında Diyarbakır'da 6 kişiye çok cüzi bir miktar_x000D_ vererek başlatmıştık. Bugün itibari ile büyük bir gururla söyleyebilirim ki 69_x000D_ ilde 106 şubemiz var. Yaklaşık 67 bin 500 kişi mikro krediden istifade ediyor._x000D_ Erzincan’ımızda da yaklaşık 600 aktif bayan, aileleriyle birlikte yaklaşık 3_x000D_ bin kişi mikro krediden faydalanıyor. Amacımız; ülkemizde ben işimi kurmak_x000D_ istiyorum, küçük bir sermayeye ihtiyacım var diyen herkese ulaşmak ve mutlak_x000D_ surette girişimci ruhuyla ellerini taşın altına koymalarını sağlamak olduğunu_x000D_ ifade ederek Mikrokredi kullanan kadınlara farklıürün ve seçenekler sunarak_x000D_ yaptıkları işlerin yanında ek işler yapmalarınısağlayıp ayda en az 2 bin TL_x000D_ kazanmaları için çalışmaktayız ve hedefimiz Cumhuriyetimizin 100’ncü yılı olan 2023’te yoksulluğun olmadığı bir_x000D_ Türkiye’nin gerçekleşmesine katkı sağlamaktır. Bunu da kadınlarımız_x000D_ başaracaktır diye konuştu.” açıklamasında bulundu.
Programın_x000D_ sonunda bayanlara katılımcı sertifikası verildi.
_x000D_ _x000D_ _x000D_ _x000D_
Benzer Haberler
Erzincan İl Özel İdaresi mülkiyeti kendisine ait dükkan ve ofisleri satışa çıkardı
Erzincan’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 107’nci yılı
Başkan Aksun’dan, 13 Şubat Mesajı
Özmen’den, 13 Şubat Mesajı
AK PARTİ ERZİNCAN İL BAŞKANI ALPAY KABADAYI’DAN 13 ŞUBAT KUTLAMASI
MİLLETVEKİLİ SÜLEYMAN KARAMAN'DAN İLİÇ ALTIN MADENİ KAZASININ 1. YIL DÖNÜMÜNDE ANMA MESAJI!
Siyasi Parti İl Başkanlarından Ortak Açıklama
İki Proje İmzalandı Hayata Geçiyor