Telefon
WhatsApp
Milletvekili Karaman, bal ve peynir üreticilerini dinledi
Erzincan’da Arı Yetiştiricileri Birliği üyeleri ile Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği üyeleri Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman ve AK Parti İl Başkanı Alpay Kabadayı ile bir araya gelerek istek ve taleplerini ilettiler.
Erzincan’da önde gelen tarımsal ürünleri arasında yer alan coğrafi işaret tescilli Erzincan Tulum Peyniri ve bal üreticileri Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, AK Parti İl Başkanı Alpay Kabadayı ve yetkililerle bir araya gelerek istek ve taleplerini dile getirdiler.
Erzincan İl Halk Kütüphanesi toplantı salonunda düzenlenen program Erzincan Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü’nün Erzincan Balı ve Erzincan Tulum Peyniri’nin mevcut durumu ve geleceğine ilişkin sunumuyla başladı.
Erzincan Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürü Ömer Faruk Sarıtaş tarafından yapılan sunumda coğrafi işaret tescilli Erzincan Tulum Peyniri’nin bugünkü durumu, üretim parametreleri ve gelecekteki yol haritasına ilişkin bilgiler ile Erzincan’daki bal üretimi anlatıldı. Erzincan’da bal ve peynir konusunda Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü tarafından yapılan analizler hakkında bilgiler sunan Ömer Faruk Sarıtaş, bal ve tulum peynirinde üretimin artırılması, standartlaşmanın sağlanması amacıyla tarım teşkilatları ile birlikler arasında işbirliğinin artırılması gerektiğini söyledi.
Toplantıda konuşan Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, Erzincan tarım sektöründeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini, sektöre yapılan yatırımların artırılması ve hibe programlarından Erzincan’ın daha fazla faydalanması için yapılan girişimleri anlattı. Erzincan tarım sektöründe son zamanlarda önemli yatırımların yapıldığına dikkat çeken Erzincan Milletvekili Karaman, Erzincan’da altyapı ihaleleri tamamlanan Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi’nin Erzincan hayvancılığına büyük bir ivme kazandıracağını ifade etti. Seracılığın bölge için büyük bir kalkınma hamlesi başlatacağına inandıklarını kaydeden Süleyman Karaman, Erzincan tarımının kalkınması amacıyla Erzincan’daki resmi ve sivil kurumların Erzincan Valiliği çatısı altında büyük bir çaba sarf ettiğini söyledi. Erzincan’a yapılan bu yatırımların birkaç yıl içerisinde meyvelerini vereceğini söyleyen Süleyman Karaman, Erzincan ekonomisinin lokomotif sektörü konumundaki tarımın daha da geliştirilmesi adına Erzincan’daki kurumlarla istişare içinde, belli bir plan ve program dahilinde Ankara’da Tarım ve Orman Bakanlığı, nezdinde girişimlerini sürdürdüklerini söyledi.
Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, Erzincan tarım sektörünün hem hayvansal hem de bitkisel üretimde önemli adımlar attığını belirterek, üretim kadar pazarlamanın da önemli olduğunu vurguladı. Erzincan’da tulum peynirinin, balın, cimin üzümünün, kuru fasulyenin, diğer sebze ve meyvelerin üretiminde standartlaşma sağlanması yönünde çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Toplantıda arıcılık ve küçükbaş hayvancılıkla uğraşan çiftçi temsilcilerinin sorun ve taleplerini dinleyerek bu konularda bir yol haritası çizeceklerini belirten Milletvekili Karaman, Erzincan tarımı için ne gerekiyorsa istişare içinde bunları belirleyeceklerini ve yol haritasına göre çalışmaya devam edeceklerini söyledi.
Toplantıda daha sonra Erzincan Arı Yetiştiricileri Birliği ve Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği temsilcileri talep ve isteklerini Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman ve yetkililere iletti.
Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!