xvideos.com zenededeneme vonbonusu vewereveren siteler yarrak yarrak dinimi binisi virin sitilir 3131 Telefon

WhatsApp
Muhtarlar Günü Kutlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın_x000D_ gündeme taşımasının ardından resmileşen 19 Ekim Muhtarlar Günü, Erzincan’da_x000D_ Erzincan Belediye binası önünde düzenlenen törenle kutlanmaya başlandı. Atatürk_x000D_ anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan programda_x000D_ muhtarlar Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy’a çiçek takdim ettiler.

_x000D_ _x000D_

Mahalle ve Köy Muhtarları Derneği Bakanı_x000D_ Oğuz Tekcan; “Bugünü layık gören başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip_x000D_ Erdoğan olmak üzere o günkü hükümetimize ve İçişleri bakanımıza Teşekkür eder_x000D_ saygılar sunarız” dedi.

_x000D_ _x000D_

Tekcan açıklamasında şunlara yer verdi;_x000D_ “Her kuruluşun ayrı bir kutlama günü vardır. Bizim ise bir günümüz bu zamana_x000D_ kadar olmamıştır. Defaten hükümetlerimize müracaat etmişsek de geri_x000D_ çevrilmiştir bu talebimiz. Fakat en son 2015 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla_x000D_ hükümetimizin onayıyla  19 Ekim 2015 yılında kutlamak üzere_x000D_ kararlaştırılmıştır. Bundan sonra bizim de bir kutlanacak düğünümüz var bizlere_x000D_ bugünü layık gören başta Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak_x000D_ üzere o günkü hükümetimize ve İçişleri bakanımıza Teşekkür eder saygılar_x000D_ sunarız.”

_x000D_ _x000D_

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin_x000D_ Başsoy ise muhtarlara teşekkür ederek, “Hep birlikte mahallelere yapılacak_x000D_ yatırımlarda, Erzincan’a yapılacak yatırımlarda, yine en büyük sivil toplum_x000D_ kuruluşlarından biri olan muhtarlarımız ve yönetimini her zaman dinleyeceğiz,_x000D_ onlarla birlikte hareket edeceğiz” dedi ve muhtarların yönetimde söz sahibi_x000D_ olduklarına dikkat çekti.

_x000D_ _x000D_

Başsoy kısa açıklamasında şunları_x000D_ söyledi; “Bu gün ilk defa bir Muhtarlar  günü kutluyoruz. Bu da muhtarlar_x000D_ günü. Geçen yıl alınan bir karar ile 19 Ekim muhtarlar günü olarak Türkiye'de_x000D_ ilan edilmiştir Hayırlı uğurlu olsun. Tabi ki bu insanlara değer vermektir yıllardan_x000D_ beri bu memlekette Mahalle Muhtarlığı, Köy Muhtarlığı yapan kardeşlerimiz_x000D_ Emektar kardeşlerimiz mutlaka ödüllendirilmeli idi. Bu ödül sadece maddi yönden_x000D_ olmamalıydı bu sayın cumhurbaşkanımıza teklif edildiği zaman bunu çok uygun_x000D_ olacağını ve bununla ilgili çalışma başlatılması talimatını verdi ve Geçen yıl_x000D_ bu karar alındı bugün de ilk defa Türkiye'de muhtarlar günü olarak 19 Ekim_x000D_ kutlanmaktadır. Tabii son 14 yılda birçok alanda yapılan değişikliklerle_x000D_ birlikte muhtarlarla ilgili de sosyal yönden de ciddi manada düzenlemeler_x000D_ yapıldı. Maaşları 300 400 lira da asgari ücret düzeyine yani 1300 liraya_x000D_ çıkarıldı ve muhtarlarımız da hak ettiği değer bu noktada da verilmiş oldu._x000D_ Çünkü birçok masrafları oluyordu bulundukları mahallelerde köylerde bir çok emek_x000D_ veriyorlardı. Ama bu emeğinin karşılığını hiçbir zaman anlamıyorlardı ve birçok_x000D_ hizmetinde fedakar ve cefakar olarak yapıyorlardı. Bunun akabinde şimdi ellere_x000D_ daha güçlü hizmetleri daha rahat yapabiliyorlar. Kırtasiye gideri olsun,_x000D_ Muhtarlığı giderler olsun onları çok daha rahat karşılayabiliyorlar. Bizde_x000D_ Erzincan Belediyesi olarak yaklaşık 2 buçuk yıldır muhtarlarımızla çok yakın_x000D_ temas içerisindeyiz, onlarla her zaman istişare halindeyiz. Mahallelerindeki_x000D_ noksanlıkları mahallelerine yapılacak hizmetler noktasında ve teknikleri_x000D_ doğrultusunda bize yapmış oldukları başvurular neticesinde mahallelerin en iyi_x000D_ seviyeye getirmek için hepsi canla başla çalışıyorlar, biz de destekliyoruz._x000D_ Hiçbir ilde olmayan bir işi gerçekleştirdik Erzincan'da. Allah'a hamdolsun muhtarlık_x000D_ binalarımızı yaptık ve hemen hemen bu sene tamamlanmak üzere 25 mahallemizde 25_x000D_ tane muhtarlık evi yaptık ve bunların sadece binasını yapmakla kalmadık, aynı_x000D_ zamanda doğalgazla mı çektik, içinin tesisatını donanımını yaptık, demirbaş_x000D_ hale getirdik. Bir muhtar seçildikten sonra koltuğuna oturduğu zaman hazır_x000D_ bulacak her şeyi. Giderken de sadece ceketini alıp gidecek bir şekilde dizaynı_x000D_ ettik. Bu da muhtarlarımızın daha iyi hizmet verebilmesi adına yapmış olduğumuz_x000D_ çalışmalarda bir tanesiydi hayırlı uğurlu olsun diyorum. Muhtarlarımızın 19_x000D_ Ekim muhtarlar günü cani gönülden tebrik ediyor, bundan sonra da şehir_x000D_ yönetirken de hep birlikte mahallelere yapılacak yatırımlarda, ile yapılacak_x000D_ yatırımlarda yine en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan muhtarlarımız_x000D_ ve yönetimini her zaman dinleyeceğiz, onlarla birlikte hareket edeceğiz. Tekrar_x000D_ Herkese teşekkür ediyorum hayırlı uğurlu olsun inşallah” dedi.

_x000D_ _x000D_
Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!