Öğrenciler Artık Daha Güvende
Öğrenciler Artık Daha Güvende
Erzincan Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi_x000D_ tarafından hayata geçirilen proje ile öğrenciler artık daha güvende.
Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından_x000D_ hazırlanan ve Güvenli Okul Projesi_x000D_ kapsamında okul girişlerine konan turnike sistemi ile öğrenciler artık okul_x000D_ gelmediklerinde velilerine bilgilendirme mesajı gönderiliyor. Uygulama ile_x000D_ okula dışarıdan yabancıların girişi de engellenirken, öğrencilerde dersleri_x000D_ dolu olduğu zamanlarda okul dışına çıkamıyor.
_x000D_ _x000D_Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idaresi_x000D_ tarafından 80 bin TL’lik bir bütçe ile hayata geçirilen Güvenli Okul Projesi_x000D_ ile öğrenciler ders giriş saatinden sonra 15 dakika içerisinde okula_x000D_ gelmedikleri takdirde kurulan sistem tarafından velilerine otomatik mesaj ile_x000D_ bilgilendirme yapılıyor. Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idaresi_x000D_ tarafından okul girişine kurulan turnike sistemi ve kartlı geçiş ile öğrenciler_x000D_ okula gelmedikleri velilerine bilgilendirme mesajı gidiyor. Okula gelerek derse_x000D_ giren öğrenciler ise dersleri bitene kadar sistem izin vermediği için tekrar_x000D_ okuldan çıkış yapamıyor. Bu sistem ile dışarıdan gelecek tehlikelere karşı_x000D_ korunan öğrenciler sistemin çok iyi olduğunu ifade ederek, okullarına yabancıların_x000D_ giremediklerini söylediler.
_x000D_ _x000D_Veli Murat Ekmekçi: “Çocuğumuzun_x000D_ gelmediğine dair mesaj geldi. Dolayısıyla biz de çocuğumuzu kontrol amaçlı_x000D_ geldik. Okul bu güvenliği yapmış. Çok teşekkür ederiz okula da. Bu güvenlik_x000D_ sayesinde öğrencilerimizi güven içerisinde okula gönderip tekrar evimize geri_x000D_ alıyoruz” dedi.
_x000D_ _x000D_Öğrenci Mehmet Can_x000D_ Ekmekçi: “Okul idaresi bu kartlı sistemi hayata geçirmiş. Güvenli olduğunu_x000D_ düşünüyorum. Çünkü yabancı kişiler okula girip de kavga çıkartmıyor. Böylece_x000D_ okul güvenliği en üst seviyeye çıkartıldı. Dersimiz boş olduğu zaman dışarıya_x000D_ çıkamıyoruz. Güvenliğimiz için. Dışarıya çıkıp da dışarıda ki tehlikelere karşı_x000D_ bizim için önlem almış oldular” dedi
_x000D_ _x000D_Öğrenci Eda Nur Taştan;_x000D_ “Yeni kart sistemi çıktı. Okula geç kaldığımızda velilerimize mesaj gidiyor._x000D_ Bence çok iyi sistem. Okula yabancılar giremiyor. Dersimiz doluyken dışarı_x000D_ çıkamıyoruz. Sistem bizi dışarı çıkartmıyor” dedi.
_x000D_ _x000D_Öğrenci Berfin Kurnaz:_x000D_ “Okulumuzda yeni bir sistem çıktı. Okulumuza yabancılar gelemiyor. Ders_x000D_ doluyken biz dışarı çıkamıyoruz. Sistem bırakmıyor. Ders boşken çıkabiliyoruz._x000D_ Okulumuz bu sistemle daha güvenli bir hale geldi” dedi.
_x000D_ _x000D_Öğrenci Ceren Sağır: “Yeni_x000D_ bir kart sistemimiz açıldı. Bu kart sisteminde derslerimiz dolu iken dışarı_x000D_ çıkamıyoruz. Ve yabancılarda içeriye giremiyor. Bu sistem açıldıktan sonra_x000D_ okulumuz daha güvenli bir hale geldi. Dışarı çıkamıyoruz. Yabancılar içeri_x000D_ giremiyor. Derse 15 dakika geç kaldığımız zaman da velilerimize sistemden bilgi_x000D_ gidiyor” dedi.
Okul_x000D_ Müdürü Bahadır Sazlı; “Serbest kıyafet uygulamasıyla beraber öğrencilerin_x000D_ kişilik gelişimine büyük katkı sağlamış olmasına rağmen okul güvenliğini tehdit_x000D_ eden unsurlarda beraberinde getirmiştir. Biz de velilerimizden gelen bu_x000D_ talepleri dikkate aldığımızda okul içerisine giren yabancı kişilerin önlenmesi,_x000D_ öğrencilerin güvenliğinin daha iyi sağlanması için Okul Güvenliği Projesi adı_x000D_ altında yeni bir proje geliştirdik. Bu proje ile okulumuzun giriş ve çıkışlarına_x000D_ turnike sistemi kurarak öğrencilerimizin kartla giriş ve çıkış yapmalarını sağladık._x000D_ Bu sistem de öğrenciler sabah ders başladıktan sonra 15 dakika içerisinde giriş_x000D_ yapmadığı takdirde sistemimiz velilere otomatik olarak öğrencinin okula_x000D_ gelmediğine dair bir mesaj göndermektedir. Öğrenci kartla giriş yaptıktan sonra_x000D_ öğrencinin dersi bitinceye kadar tekrar okul içinden çıkış yapması mümkün_x000D_ olmamaktadır. Aynı zaman da 200 tane pansiyon öğrencisi barındırdığımız_x000D_ okulumuzda bu öğrencilerimizde başka okulda olmalarına rağmen sabah 8’de gidiş_x000D_ akşam 6’da da tekrar okullarına giriş yapmadıkları takdirde bunlarında_x000D_ velilerine otomatik olarak pansiyona gelmediklerine dair bir mesaj sistemi ile_x000D_ bilgi verilmektedir. Bu durum öğrencilerimizde kendilerini güvende hissetme,_x000D_ velilerimizde öğrencilerini güvende hissetme duygularını artırmış ve bir aylık_x000D_ süre içerisinde de okulumuza teşekkür ziyaretlerin de bulunmuşlardır. Bu her_x000D_ okulun uygulaması gereken bir durum. Çünkü artık velilerimiz akademik eğitimden_x000D_ çok öğrencisinin bulunduğu ortamda güvende yaşamasını istiyor. Biz de 80 bin_x000D_ liralık bir yatırımla gerçekleştirmiş olduğumuz bu proje ile aynı zaman da_x000D_ okulumuzun elektrik elektronik, bilişim teknolojileri ve endüstriyel otomasyon_x000D_ teknolojileri alanlarına bir uygulama atölyesi de kurmuş bulunuyoruz” dedi.
Benzer Haberler
Erzincan İl Özel İdaresi mülkiyeti kendisine ait dükkan ve ofisleri satışa çıkardı
Erzincan’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 107’nci yılı
Başkan Aksun’dan, 13 Şubat Mesajı
Özmen’den, 13 Şubat Mesajı
AK PARTİ ERZİNCAN İL BAŞKANI ALPAY KABADAYI’DAN 13 ŞUBAT KUTLAMASI
MİLLETVEKİLİ SÜLEYMAN KARAMAN'DAN İLİÇ ALTIN MADENİ KAZASININ 1. YIL DÖNÜMÜNDE ANMA MESAJI!
Siyasi Parti İl Başkanlarından Ortak Açıklama
İki Proje İmzalandı Hayata Geçiyor