Telefon
WhatsApp
Orkut Baysal Yamaç Paraşütü XC Open Gençler/Büyükler Türkiye Şampiyonası

Erzincan 03- 08 Eylül 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan ve adrenalin tutkunlarını bir araya getiren Orkut Baysal Yamaç Paraşütü XC Open Gençler/Büyükler Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yapıyor.

Türkiye Hava Sporları Federasyonu faaliyet programında yer alan
Orkut Baysal Yamaç Paraşütü XC Open Gençler/Büyükler Türkiye Şampiyonası´nın açılış programı, Son Başbakan Binali Yıldırım, Vali Hamza Aydoğdu, Türkiye Hava Sporları Federasyonu Başkanı Ahmet Saim Yılmaz ve il protokolünün katılımlarıyla gerçekleşti.
Yamaç parüşütü sporcuları, Orkut Baysal Yamaç Paraşütü XC Open Gençler/Büyükler Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yapan Erzincan’da bir araya geldi. Sporcular Erzincan’ın Çakırman mevkiinde bulunan yamaç paraşütü uçuş alanında 800 metre yükseklikten uçuş yaptı.
Şehir merkezine 10 kilometre uzaklıktaki 2 bin 200 rakımlı Çakırman Tepesi´nden yamaç paraşütüyle atlayan sporcular Orkut Baysal Yamaç Paraşütü XC Open Gençler/Büyükler Türkiye Şampiyonasında derece yapmak için birbirleriyle yarışırken gökyüzünde adeta bir şölen oluşturdular.
Erzincan’da düzenlenen şampiyonaya Türkiye ve yaklaşık 10 yabancı ülkeden 10’u bayan toplam 120 sporcu katıldı.

TÜRKİYE HAVA SPORLARI FEDERASYONU AS BAŞKANI VE YARIŞMA DİREKTÖRÜ ABDULLAH KAHRAMAN: “
“Orkut Baysal Yamaç Paraşütü XC Open Gençler/Büyükler Türkiye Şampiyonamızı Erzincan’da gerçekleştiriyoruz. 03-08 Eylül tarihleri arasında dün antrenman günü ile başladık. Bugün resmi yarışma günümüz. Yaklaşık 120 pilotumuz var. 10 bayan gerisi erkek sporcularımız. Bu şampiyonanın sonunda Türkiye Milli Takımını seçeceğiz. Yaklaşık 10 ülkeden sporcu katıldı. Yurt dışından. Almanya’dan, Belçika’dan, Fransa’dan, İtalya’dan sporcularımız katıldı. Bu yarışma 8 Eylül de bitecek. 5 gün sürecek yarışmamız. 5 günün sonunda Türkiye Milli Takımını burada seçmiş olacağız”

YAMAÇ PARAŞÜTÜ SPORCUSU ABDULKADİR EREN:
“Erzincan’da Türkiye Yamaç Paraşütü Mesafe yarışması yapılıyor. Biz de bu yarışmada Erzincan’ı temsil edeceğiz 5 arkadaşımızla. Nasip olursa biz yerel pilotlarız. Buraları daha iyi biliyoruz. Elimizden gelen en güzel şekilde uçacağız. En güzel şekilde de şehrimizi ve Türkiye’yi temsil edeceğiz”

İRANLI YAMAÇ PARAŞÜTÜ SPORCUSU RANA KAMRAN:
“İran’ın Tebriz şehrinden geldim. Yamaç paraşütü yapıyorum. Erzincan’da daha önce uçmadım ama çok iyi çok güzel bir şehir. Çambelinde uçtum ama burası çok iyi çok güzel”

TAYVANLI YAMAÇ PARAŞÜTÜ SPORCUSU TING HUI TZU:
“4 yıldır uçuyorum. Web sitesinden gördüm bu yarışmayı. Karar verdim. Erzincan’da ilk yarışmam. Türkiye de uçmak benim hayalimdi hayalimi gerçekleştiriyorum. Türkiye de dağlar coğrafya çok güzel burada uçmaktan çok mutluyum. Türk yemeklerini ve Türk kültürünü de çok seviyorum. Sadece uçmakla değil bunlarıda bunları tatmak yaşamak istiyorum”

YAMAÇ PARAŞÜTÜ SPORCUSU FERDİ TOY:
“Erzincan sevdiğimiz bir bölge uçuş anlamında. Benim ilk uçuşum 2012 yılıydı buradaydı. O zaman en korktuğum uçuşlardan birisiydi. Çünkü seviyem bu kadar yüksek değildi. Meteoroloji ve hava şartlarından dolayı çok ürkütücü gelmişti. Dün antrenman uçuşunu yaptık. Deneme uçuşudan sonra burası bizi yarışma için motive etti. Şimdi tekrardan hazırlığımızı yapıyoruz. Görev uçuşumuzu görevimizi hazırladık. Cihazlarımızı hazırladık. Uçuşumuzu yapıp görevimizi tamamlayacağız. Bu yılın Türkiye’de ki son yarışı. Türkiye şampiyonası yılın en önemli yarışması. Türkiye Milli Takımını belirleyecek yarış. O yüzden heyecanlıyız. Bugün bizim için çok önemli”

YAMAÇ PARAŞÜTÜ SPORCUSU EMİNE İNAN:
“6 yıldan beri bu sporun içindeyim. 3 seneden beri federasyonun düzenlediği bütün yarışmalara katılıyorum. Erzincan’da ilk defa uçtum. Çok güzel bir uçuş gerçekleştirdik. Antrenman günüydü. Bugün yarışmanın ilk günü. Dağları ovası ile Erzincan’ın herşeyine hayran kaldım”

YAMAÇ PARAŞÜTÜ SPORCUSU İREM DENİZ:
“İzmir’den geliyorum. 2018 yılından beri yamaç paraşütü ile uğraşıyorum. 1 yıldır da yarışmalara katılıyorum. Erzincan bölgesi uçmak istediğim bölgelerden birisiydi. Bir yarışmayada denk getirmiş olmam da beni memnun etti. Dün bir uçuş gerçekleştirdik. Manzarasına bayıldım. Gerçekten Erzincan beklediğimden daha güzel bir performans ile karşıladı beni. Bakalım bugün ilk taskımızı uçacağız. Kadın sporcu olarak günden güne biraz artıyoruz. Ama daha fazla artmasını bekliyoruz. Kadın sporcularımızın korkmamalarını bu spora gönül vermelerini istiyoruz”

YAMAÇ PARAŞÜTÜ SPORCUSU BERKE YİĞİT ÖZCAN:
“Ankara’dan geliyorum. Gazi Üniversitesinden geliyorum. Yarışma pilotuyum. 2017 yılında bu spora başladım. Bu sene de gençlerde kürsü hedefi ile geldik. Erzincan’a ilk gelişim. Daha önce hiç gelmemiştim. Dün ilk defa uçtum çok güzel bir arazisi coğrafyası var. Bakalım yarışma da neler yapacağız”

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!