Telefon
WhatsApp
Paraşüt Sporcusunun yardımına AFAD, UMKE ve JAK Ekipleri yetişti

Erzincan’da dağlık alana inen yamaç paraşütü sporcusunun yardımına AFAD, UMKE ve JAK ekipleri yetişti.

Erzincan’da Küçük Çakırman mevkiinde havalanan ve bir süre sonra kontrolünü kaybederek Keşiş dağının zirvesine yakın Esence Yedi Göller mevkiine inen yamaç paraşütü sporcusu bulunduğu yerden AFAD, UMKE ve JAK ekiplerinin 7 saatlik çalışması sonucu Millî Savunma Bakanlığı tarafından bölgeye gönderilen helikopter ile bulunduğu yerden indirilerek sağlık ekiplerine teslim edildi.

Edinilen bilgiye göre Erzincan Küçük Çakırman mevkiinde havalanan ve bir süre sonra yamaç paraşütünün kontrolünü kaybeden yamaç paraşütü sporcusu, Keşiş Dağının zirvesine yakın Esence Yedi Göller mevkiine sert bir şekilde iniş yaptı. Olayın 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilmesi üzerine bölgeye AFAD, UMKE ve JAK ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 7 saatlik bir çalışma yapan ekipler paraşütçüye ulaştı. Yapılan ilk müdahale de paraşütçünün bilincinin açık olduğu ancak belinde hassasiyet olması dolayısı ve bölgenin dağlık ve engebeli olması sebebiyle AFAD Başkanlığıyla yapılan görüşme sonucu Millî Savunma Bakanlığı tarafından bölgeye helikopter gönderildi. Sporcu bulunduğu yerden helikopter ile alınarak tedavisinin yapılması için sağlık ekiplerine teslim edildi.

Edinilen bilgiye göre Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesine tedavi için kaldırılan yamaç paraşütü sporcusunun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.  

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!