Refahiye'de Saya İmalatına KUDAKA Desteği
2022 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında destek almaya hak kazanan “Refahiye'de Kadınlar ve Gençler Atölyelerde” isimli projenin destek sözleşmesi Refahiye Kaymakamı Eyüp Kaykaç, Refahiye Belediye Başkanı Çakmak Paçacı ve KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven arasında imzalandı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen 2022 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında destek almaya hak kazanan “Refahiye'de Kadınlar ve Gençler Atölyelerde” isimli projenin destek sözleşmesi Refahiye Kaymakamı Eyüp Kaykaç, Refahiye Belediye Başkanı Çakmak Paçacı ve KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven arasında imzalandı.
Refahiye Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından uygulanacak olan proje kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ait atıl durumda bulunan bina ve atölyelerin tadilatı yapılarak saya imalatı için uygun hale getirilmesi, gerekli makina ekipmanla donatılması, düzenlenecek eğitimlerle en az 15 kadın ve gencin istihdamı için altyapı oluşturulması planlanmaktadır.
Refahiye’de genç istihdamını önceleyerek mesleki eğitimle birlikte saya imalatı atölyelerinin oluşturulacağı toplam bütçesi 1,4 milyon lira olan projeye KUDAKA tarafından 1,2 Milyon lira hibe desteği sağlanacaktır
Benzer Haberler
Erzincan Toplu Sera Bölgesi Yatırımcıları Tokat - Erbaa Kesme Çiçek Üretim Bölgesini Gezdi
Tanoğlu: “esnafın ekmeğiyle oynamayın”
Erzincan’ın yerli ürününde ilk fideler toprakla buluştu
Erzincan Çiftçisine Müjde
Erzincan, Vergi Ödemede Türkiye’de İlk 10’a Girdi!
Ahşap İmalat Atölyesi Kent Mobilyaları üretimine devam ediyor
Erzincan'da tarımsal örgütlerde 55 bin üye var
Erzincan'da su ürünlerine büyük yatırım