Telefon
WhatsApp
TEKNOFEST’te “En Özgün Robot” Ödülünü Kazanan FARKETMEZ Takımı Rektör Levent’i Ziyaret Etti

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin önderliğinde kurulan StartHub kulübünün girişimi olan FARKETMEZ takımı, geçtiğimiz aylarda 5360 başvuru ve 1427 takım arasından sıyrılarak TEKNOFEST Robolig yarışmasında finale kalmaya hak kazandı. 5-8 Eylül tarihlerinde Antalya’da düzenlenen TEKNOFEST yarışmalarında, “En Özgün Robot” ödülünü alarak büyük bir başarıya imza atan ekip, başarılarını paylaşmak üzere Rektör Prof. Dr. Akın  Levent’i  ziyaret etti.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette Rektör Yardımcıları Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Prof. Dr. Adem Başıbüyük, Prof. Dr. Çağrı Çırak ile Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Emre Yavuz , Öğr. Gör. Nurettin  Oğuzhan Akoğuz  hazır bulundu.

TTO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Emre Yavuz’un danışmanlığında yarışmaya katılan ve Öğr. Gör. Nurettin Oğuzhan Akoğuz’un koordinatörlüğünde FARKETMEZ takımıyla başarıya ulaşan takımda, elektronik ve yazılımda takım kaptanı EBYÜ Bilgisayar Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Hakan Ademoğlu ve Bilgisayar Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Nurullah Emin Ergezen, mekanik üretimde EBYÜ Bilgisayar Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Emir Can Akyüz, modellemede Hacettepe Üniversitesi İç Mimarlık 4. sınıf öğrencisi Fatma Süeda Ademoğlu ve elektronik alanında EBYÜ Bilgisayar Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Burkay Elbir yer aldı.

Özgün tasarımı ve %80 yerlilik oranına sahip insansız kara aracıyla yarışmaya katılarak Üniversitemizi gururlandıran FARKETMEZ Takımı ve projeleri hakkında konuşan Rektör Levent başarılarından dolayı öğrencileri ve danışmanlarını tebrik etti. Ayrıca Rektör Levent, bu tür girişimlerin öğrencileri geleceğe hazırladığını vurgulayarak: “Geleceği inşa edecek gençlik, teknofest gençliği, işte bu gençliktir” dedi. Ayrıca, bu tür başarıların gençlere özgüven aşıladığını ve onları çalışmaya, üretmeye motive ettiğini belirtti. Rektör Levent, üniversite olarak bu girişimlere her zaman destek verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini ifade ederek öğrencilerin başarılarının devamını diledi.

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!