xvideos.com zenededeneme vonbonusu vewereveren siteler yarrak yarrak dinimi binisi virin sitilir 3131 Telefon

WhatsApp
Uluköy, sebzecilik sektöründe Erzincan’ın dışa açılan kapısı oldu

Erzincan Merkeze bağlı Uluköy, sebzecilikte her_x000D_ geçen gün çıtayı yükseltmeye devam ediyor. Ürettiği birbirinden lezzetli sebze_x000D_ çeşitleriyle adından söz ettiren Uluköy, Diyarbakır’dan Batman’a, Van’dan_x000D_ Trabzon’a kadar birçok bölgeye sebze satıyor.

_x000D_ _x000D_

Sebzecilik_x000D_ sektöründe son 10 yıllık süreçte büyük bir çıkış trendi yakalayan Uluköy,_x000D_ domatesten bibere, fasulyeden karpuza kadar birçok sebzeyi en kaliteli şekilde_x000D_ üreterek, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Karadeniz illerine_x000D_ pazarlıyor. Sebze yetiştiriciliğinin tüm tekniklerini uygulayan ve sektördeki_x000D_ gelişmeleri yakından takip eden Uluköylü çiftçiler, ürettikleri ürünlerin_x000D_ kalitesine güveniyor. Ulusal pazarlarda ürünlerine gösterilen ilgiden son_x000D_ derece memnun olan çiftçiler, ihracatçı firmaları bekliyor.

_x000D_ _x000D_

         Uluköylü_x000D_ çiftçileri ziyaret eden Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat_x000D_ Şahin, Uluköy’ün Erzincan’da tarım sektörünün önemli bölgelerinden birisi_x000D_ olduğu söyledi. Çiftçileri arazilerinde ve köy meydanında ziyaret eden İl_x000D_ Müdürü Murat Şahin, onların sorunlarını dinledi. Uluköy’ün tarımsal açıdan son_x000D_ derece önemli bir bölge olduğunu kaydeden Şahin, çiftçilerin görüşlerinin ve_x000D_ isteklerinin kendileri için çok önemli olduğunu kaydetti. Tarımsal açıdan_x000D_ yaşanan sorunlara kayıtsız kalamayacaklarını dile getiren Şahin, “bu bölgedeki_x000D_ çiftçilerimiz kaliteli bir üretim gerçekleştiriyorlar ve her geçen gün bu_x000D_ alanda çıtayı yükseltiyorlar. Üretim olan bölgede elbette çeşitli sorunlar da_x000D_ yaşanıyor. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak bize bu sorunları_x000D_ çözmek düşer” diye konuştu.

_x000D_ _x000D_

Bölgenin potansiyelini_x000D_ çok iyi bildiklerini kaydeden Şahin, bu potansiyele dayalı olarak verim ve_x000D_ kalitenin daha da artırılması için çalıştıklarını söyledi. Şu anda sebzecilik_x000D_ noktasında kaliteli bir üretim yapıldığını vurgulayan İl Müdürü Şahin, “çiftçilerimiz_x000D_ her geçen yıl daha da kaliteli ve verimli üretiyorlar ve potansiyel giderek_x000D_ artıyor. Bu çevre köylere de yansıyor. Şu an üreticilerimiz ürettikleri_x000D_ ürünleri değişik illere pazarlıyor. Ancak üretimin her geçen yıl arttığını göz_x000D_ önünde tutarak önümüzdeki yıllar için pazarlama noktasında sorun yaşanmaması_x000D_ için gerekli çalışmaları yapmak durumundayız. Bölge illeri burada yapılan_x000D_ üretimin kalitesini çok iyi biliyor. Burada üretilen sebzeler yoğun talep_x000D_ görüyor” dedi.

_x000D_ _x000D_

Değişik illerden köye_x000D_ gelen sebze tüccarlarıyla da görüşen İl Müdürü Şahin, onların bu durumdan gayet_x000D_ memnun olduklarını dile getirdi. Her zaman üreticinin yanında olacaklarını_x000D_ söyleyen Şahin, bu ülke için üreten herkesin başımızın üstünde yeri var. Onlara_x000D_ yol göstermek, onların sorunlarının çözümü için çalışmak boynumuzun borcudur”_x000D_ diye konuştu.

_x000D_ _x000D_
Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!