Vali Arslantaş, Edebük Şehitlerini Unutmadı
Vali Arslantaş, Edebük Şehitlerini Unutmadı
15 Mayıs 1994 günü terör örgütü tarafından saldırıya_x000D_ uğrayan Edebük köyünde bulunan şehitlerin kabirleri yeniden yapılacak. Erzincan_x000D_ Valisi Ali Arslantaş, tarafından ziyaret edilen Edebük köyü şehitliği yeniden_x000D_ düzenlenecek.
_x000D_ _x000D_Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 15 Temmuz Şehidi_x000D_ Recep Gündüz’ün kabrinin ziyaretinin ardından Edebük köyünü ziyaret etti. Vali_x000D_ Ali Arslantaş’a ziyaretinde 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş,_x000D_ Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Tercan Kaymakamı Kürşad Karaca, Tercan_x000D_ Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz eşlik etti.
_x000D_ _x000D_Edebük köyü şehitliğinde bir açıklama yapan Erzincan_x000D_ Valisi Ali Arslantaş, “Erzincanlılar burada ne olup bittiğini çok iyi_x000D_ biliyorlar ama her iki yılda bir devletin memuru tayin oluyor. Gidiyor geliyor._x000D_ Aradan 23 yıl geçmiş. 15 Mayıs 1994 günü eli anlı gaddar sürürü teröristler bu_x000D_ köyümüze bir saldırı düzenliyorlar. Burada 2 erkek, 2 çocuk ve 5 bayanı şehit_x000D_ ediyorlar. Bunlar böylesine gözü dönmüş hain sürüsü. Devletimiz şuan da_x000D_ dünyanın beklide hali hazır terör örgütleri içerisinde en vahşi, en gaddar üç_x000D_ terör örgütü ile aynı anda mücadele ediyor. Fırat Kalkanı operasyonu ile DAEŞ_x000D_ terör örgütü ile, PKK terör örgütü ile onlarca yıldır süren mücadelemiz devam_x000D_ ediyor. Son iki yıldır kararlı mücadelemiz ile inşallah sonuna doğru_x000D_ geldiğimizi biz hissediyoruz. Yine FETÖ terör örgütü hainlerinin inlerine_x000D_ girdik. Girmeye devam edeceğiz. Tamamını en gizli sistemlerini çözmeye devam_x000D_ edeceğiz. Bu terör örgütlerine karşı mücadelemizi Türkiye Cumhuriyeti Devleti_x000D_ olarak vazgeçmeksizin sürdüreceğiz. Bu şehitler bu toprakların, bu vatanın_x000D_ bizim vatanımız olduğuna dair toprağa koyduğumuz mühürlerimizdir. Şehitlerimiz_x000D_ bu toprakların bizlerin olduğunu ispat eder. Bu şehitliğimiz bugüne kadar ihmal_x000D_ edilmiş ama çok kısa sürede burayı şehitlerimize yakışır bir hale getirelim._x000D_ Ağaçlandıralım. Aradan 23 yıl geçmiş ama gölgesinde duracak bir ağacımız bile_x000D_ yok. Şehitlerimize yakışır bir çalışma burada yapılacak” dedi.
_x000D_ _x000D_
Benzer Haberler
Sarıgül, dünyada herkese yer var. Tahammül edelim, affedelim
Vali Aydoğdu’dan Kurban Bayramı Mesajı
Zabıta Ekipleri Tatlı İmalathanelerinde Denetimlerini Sürdürüyor
Kabadayı: “Bu Bayram da Birlikteyiz, Beraberiz”
Karaman’dan Kurban Bayramı Mesajı
Hayvan Pazarında bayram yoğunluğu
Başkan Bekir Aksun’dan Kurban Bayramı Mesajı
Tanoğlu’ndan Kurban Bayramı Mesajı: “Birlik ve Dayanışma İçinde Nice Bayramlara”