Vali Makas'tan, Nevruz Mesajı
Erzincan Valisi Mehmet Makas, Nevruz Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Erzincan Valisi Mehmet Makas, Nevruz Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Vali Mehmet Makas, mesajında: “Anadolu… Dört mevsimin beşiği… Anadolu’nun kimi yerlerine bahar geldi, kimi yerlerine de ha geldi ha gelecek… Binlerce yıldır baharın gelişi gerek bu coğrafyada gerekse bağrından kopup geldiğimiz Orta Asya’da coşkulu kutlamalara sahne oluyor. Yine binlerce yıldır tabiatın dirilişine, uyanışına, güneşli günlere ve umutlanışa şahitlik ediyoruz.
Türk Milletinin sahip olduğu ve nesilden nesile aktararak günümüze kadar yaşattığı önemli kültür değerlerimizden biri olan Nevruz; içerdiği güçlü anlamlarla yeni bir uyanışa, barışa, dostluğa ve kardeşliğe verilen önemin en güzel sembollerinden olmuştur.
Atalarımızdan bize miras kalan ve yüzyılların birikimiyle toplumumuzun vicdanında ve şuur altında kutlanası bir gün olarak yer edinen Nevruz Bayramı’nda, bu yıl coşkulu kutlamalardan çok, depremde kaybettiğimiz canları anma; Nevruz’un umut, yeni yıl, bahara başlama anlamlarından ilham alarak depremzede vatandaşlarımıza yardımda bulunma bu yılki bayramın ruhuna uygun olacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, çiçeklerin açtığı, insanların yaşam sevincine sarıldığı gün olan Nevruz’un başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyaya huzur, bereket ve güzellikler getirmesini temenni ediyor, Erzincanlı hemşehrilerimin ve Aziz Milletimizin Nevruz Bayramı’nı kutluyorum.” dedi.
Benzer Haberler
Erzincan İl Özel İdaresi mülkiyeti kendisine ait dükkan ve ofisleri satışa çıkardı
Erzincan’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 107’nci yılı
Başkan Aksun’dan, 13 Şubat Mesajı
Özmen’den, 13 Şubat Mesajı
AK PARTİ ERZİNCAN İL BAŞKANI ALPAY KABADAYI’DAN 13 ŞUBAT KUTLAMASI
MİLLETVEKİLİ SÜLEYMAN KARAMAN'DAN İLİÇ ALTIN MADENİ KAZASININ 1. YIL DÖNÜMÜNDE ANMA MESAJI!
Siyasi Parti İl Başkanlarından Ortak Açıklama
İki Proje İmzalandı Hayata Geçiyor